Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Seks stjerner til Lenovo: Her er den stærke bærbar du skal købe

Lenovo Yoga Slim 6i er et prisvenligt, men kompetent bud på en bærbar, som du gerne vil eje.

Når man skal skrue en prisvenlig bærbar computer sammen, er det en balanceakt mellem et hav af komponenter.

Nuvel, man kan altid hælde de dyreste, mest avancerede dele ned i en maskine – men resultatet vil blive dyrt og sandsynligvis også være et skrummel af en enhed for at sikre tilstrækkelig nedkøling af de stærke komponenter.

Lenovo Yoga Slim 6 er skabt efter en anden opskrift, hvor man i stedet synes at have prioriteret det gode kompromis mellem ydelse, strømforbrug og pris.

Dagens testemne viser sig faktisk at være en sand mester i denne disciplin.

En diamant i Lenovo-junglen

Lenovo er ikke bare verdens største pc-producent. Det er nok også den pc-producent, der har det tykkeste katalog af forskellige bærbare pc’er.

Man kan hurtigt blive forvirret over selskabets mange serier, fra Thinkpads og Thinkbooks til Ideapads, Yoga’er og Legion-maskiner.

Hver af de serier er tilmed underdelt i dusinvis af undermodeller til forskellige budget og brugstyper, som i øvrigt bliver solgt i nye konfigurationer fra år til år.

Resultatet bliver hundredvis, hvis ikke tusindvis af enheder at vælge imellem: Dagens testkandidat hører dog til den billigere ende af selskabets mere designdrevne Yoga-serie. Og det skal vise sig at være et rigtig godt sted at være.

Her bydes på et solidt og veldrejet kabinet i letvægtsmetal, som tager sig nydeligt ud, selvom nogen måske vil indvende, at udseendet grænser til det konservative.

Resultatet er en relativ kompakt størrelse for en 14” laptop, hvis vægt på 1,33 kilo ikke kommer til at true nogen med myoser. USB-C 65 watt-opladeren der følger, er dog ikke nær så elegant med sine rudimentære plastkabler og en vægt på 311 gram.

Portmæssigt diskes op med det fornødne - her får du to gange USB-C, inklusive Thunderbolt-support, samt et klassisk USB-, HDMI- og jack-stik. En kortlæser er det eneste, jeg reelt ville savne her.

Lenovo har ry for at kunne levere nogle af industriens bedste tastaturer, hvilket igen efterleves her med hurtige og træfsikre taster. Touchpad’en kan man ikke være helt så begejstret for, men det fungerer for det mest gnidningsfrit.

Tiltrængt løft

Billigere bærbare har længe været plaget af decideret ringe skærm, hvor farver og kontrast er udvaskede med ringe skærmkomfort til følge.

Her får selv den billigste konfiguration dog en skærm, som ikke giver et blodfattigt udsyn til verdenen, da farverne dækker den udbredte sRGB-standard, mens der leveres halvanden gange flere pixels end på en vanlig Full HD skærm.

Når skærmen samtidig leverer en overbevisende lysstyrke, der også gør den anvendelig udendørs, kan man se igennem fingre med, at kontrasten kunne være lidt højere, og at der kun opereres ved 60 Hz.

Lydmæssigt kommer armene ikke nær så højt op, da der generelt er for lidt bas til at give bund til film eller spil. Højttalerne er frontvendte og leverer stereolyd, men begynder uheldigvis at overstyre, når der skrues op. Rigtig godt bliver det desværre aldrig, når det gælder lyd.

Over skærmen får du tilmed et webcam, som ikke ligefrem brillerer, men til gengiver giver den praktiske 'hello' ansigtsgenkendelse og et indbygget cover.

Gedigen ydelse

Når man erhverver sig en let og slank bærbar, er det vigtigt at bemærke, hvorvidt den processor, der sidder i, er tunet til at køre langt på literen eller rent faktisk at bestille noget.

Helt konkret handler det om at undersøge, hvorvidt ens processor hører til Intels U-serie eller P-serie eller AMD’s pendanter i U- eller H-serierne.

Lenovo yoga 6i er her udstyret med Intels 12. generations Core i5 men altså en P-model – som har fire performance-kerner mod to i U-versionen.

Dertil kommer otte strømbesparende ’E’-kerner. Denne ledsages samtidig af 16 gigabyte hukommelse og 512 gigabyte lager – altså nok til de fleste behov.

Det resulterer i en maskine, som brillerer til kontoropgaver som Word, Excel eller browsing, men som heller ikke blegner ved tanken om at skulle kompilere eller fotoredigere af og til.

Spil- eller videoredigering vil den dog døje med, da den indbyggede Intel Xe-grafik har sine begrænsninger. Men kan man holde sig til ældre spil eller enkle videoredigeringsopgaver, går det an.

Lenovo Slim 6i markerer sig samtidig ved at være relativ støjsvag i drift, til trods for at den har en kraftigere processor at skulle tøjle end maskiner som Dells XPS 13 eller HP Envy 13 x360.

Maskinen gemmer på 60 Wh batteri, hvilket er lidt over middel for klassen og ender med at levere lidt over middel i driftstid. Det bør nok kunne række til en otte til 10 timer væk fra stikkontakten. Lenovo tilbyder her kvikopladning, hvor et kvarter ved stikkontakten skulle være god for yderlige tre timers drift.

Snusfornuftens sejr

Jeg har grundlæggende ikke noget at udsætte på Lenovos fikse lille Slim-maskine – hvilket med et får den til at kandidere som mit valg blandt lette og ikke alt for omkostningstunge bærbare derude.

Det kan da godt være, at Dells XPS 13 er lækrere og lettere, eller Asus seneste Zenbook 14 er lidt hurtigere. Men omvendt er førstnævnte noget sløvere, mens Asusen synes at være samlet af omsmeltede ølkapsler.

Når man så tager in mente, at dagsprisen på Lenovos lille budget-vidunder er nede under de 5.000 kroner, er der kun en soleklar anbefaling at give: Seks stjerner.


Loading ikon