Artikel top billede

(Foto: Google Store)

Smugkig: Her er Googles bud på fremtidens toptelefon

Googles kommende Pixel 8 Pro og Pixel 8 er endnu en af selskabets ringe bevarede hemmeligheder.

Google har aldrig været synderligt gode til at holde på en hemmelighed, når det gælder selskabets hardware-nyheder.

Selskabets næste mobilsatsning, topmodellen Pixel 8 Pro, bliver nu også offer for en (u)frivillig læk denne uge, da billede af telefonen er dukket på e-butikken Google Stores hjemmeside.

Her dukker enheden op i et produktbillede, hvor en ny finish nævnes i billedbeskrivelsen: ” en person tager imod et opkald på en Pixel 8 Pro i porcelæn”.

Af det lækkede produktfoto ser man, at den nye Pixel Pro-mobil vil byde på en bjælke til tre kameramoduler - ligesom sin forgænger, Pixel 7 Pro. Kameraerne synes dog at være bedre integreret i designet.

Hvad vi ved og tror vi ved

Holder Pixel 8 Pro sin Pixel-arv i hævd, kan den blive endnu en stærk kandidat til at være den bedste Android-smartphone på markedet.

Den vil med al sandsynlighed blive født med nyeste Android-version, nummer 14 i rækken, som rygtes til at debutere mod slutningen af september.

Ifølge netmediet Android Police kan der igen forventes et 6,7-tommers display i topmobilen, om end opløsningen er dalet fra 1440p til 1344p. Frekvensen skulle dog fortsat kunne gå op til 120 Hz. Lysstyrken skulle dog kunne gå helt op til funklende 1.600 nits.

Pixel 8 Pro vil få kræfter fra en aftapning af Googles egne Tensor-processor, døbt G3, som skulle tage udgangspunkt i Samsung endnu uudgivne Exynos 2300 processor og en yderst avanceret 3nm-printteknologi. Dertil er der ligesom i Pixel 7 Pro mulighed for 12 gigabyte arbejdshukommelse.

Google har for vane at indbygge flere AI-assisterede funktioner i sin telefoner, som givetvis vil blive understøttet af den nye processor fra selskabet.

En mere kuriøs feature, som skulle styre mod den nye telefon, er et trådløst termometer. Her vil telefonen kunne føres op til panden, hvor den altså bør kunne aflæse temperaturen og fortælle, om man bør søge mod dynerne.

Kamera-boost

Googles kunstige intelligens har siden Pixel-seriens debut bidraget til at få det bedste af de ombordværende kameramoduler.

Denne skulle få noget bedre råmateriale at arbejde med, særligt med den ultravidvinklede indstilling, som løftes fra 12 til 64 megapixels. Standard og telefoto-modulet skulle begge fortsat levere omkring 50 megapixels og fem gange optisk zoom for sidstnævnte.

Vejen er hermed banet for, at der kan optages i den pivskarpe 8K opløsning, med undtagelse af med selfiekameraet, som maksimalt kan trække 4K-video ud af sine 11 megapixels.

Den nye Pixel 8 kollektion vil ledsages af en ny ’Camera Go’ kamera-app, som blandt andet vil understøtte ’staggered HDR’ optagelser, hvor flere billeder tages i rap med varierende eksponeringstider, for til sidst at blive sammenflettet til et optimeret foto.

Potentielt prishop i oktober

Google har allerede nu inviteret til ’Made by Google’ event 4. oktober klokken 16.00 dansk, hvilket er en klar indikation om, hvornår den nye telefon kan forventes at blive fuldt offentliggjort.

Selvom mange oplysninger om den nye Pixel-kollektion allerede er ude, er der intet lækket omkring selv prissætningen på de nye telefoner.

Her giver seneste lancering af Pixel 7a et fingerpeg, da den i hjemlandet er blevet lanceret til 500 amerikanske dollar, et prishop på 11 procen i forhold til sin forgænger. Herhjemme lød debutprisen på Pixel 7a på 3.999 kroner, et hop på godt otte procent.

Et potentiel prishop til Pixel 8 og Pixel 8 Pro i samme lag i forhold til de udgående modeller, som i 2022 debutere ved henholdsvis 4.999 og 6.999 kroner, er derfor ikke usandsynligt.