Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

SAP-kunder bønfalder SAP: Lad være med at lukke 30 år gammel løsning ned - vi bruger den stadig

En gammel SAP-platform står til at lukke, men det kan ramme blandt andet hospitaler, og derfor opfordrer en gruppe kunder nu til, at SAP lader løsningen leve lidt længere.

En gruppe SAP-kunder kommer med et opråb til ERP-giganten: Lad gammel SAP-løsning leve lidt længere.

Det er den tysktalende SAP-brugergruppe kendt som DSAG (Deutschsprachige SAP Anwendergruppe), som kommer med opråbet.

Der er tale om SAP-faktureringsløsningen IS-H, som er baseret på ECC, som er en ERP-platform, der blev introduceret for omkring 30 år siden.

SAP's plan er at stoppe med generelt at supportere løsningen i 2027, mens udvidet vedligeholdelse sandsynligvis vil være tilgængelig til en pris indtil 2030.

Dette vækker dog bekymring for hospitalsvæsenet i flere europæiske lande, som bruger systemet, meddeler DSAG.

Bekymringer består i, at SAP ifølge organisationen ikke vil udvikle sin egen løsning til en mulig fremtidig patientfakturering på efterfølgeren til IS-H, nemlig S/4HANA.

"SAP stoppede med at udvikle sin egen nye patientfaktureringsløsning i oktober 2022. Siden da har 22 hospitalsoperatører alene i Østrig måttet omorientere sig," siger Walter Schinnerer, DSAG's tekniske direktør Østrig, i en meddelelse og han fortsætter:

"Vi har savnet denne planlægningssikkerhed fra SAP's side de seneste år."

For at undgå omkostningskrævende forlænget vedligeholdelse vil klinikker og hospitaler derfor skulle udskifte IS-H, ishmed og deres SAP ERP-system inden for tre år, meddeler DSAG.

“Denne tidsplan er ikke kun meget ambitiøs, men simpelthen urealistisk. Det tager omkring to år at annoncere for en IS-H-efterfølgerløsning alene. Så mangler der stadig implementering, nødvendige justeringer og datamigrering,” lyder det fra Walter Schinnerer.

Selskabet T-Systems Austria ønsker nu at lukke dette hul for østrigske og schweiziske hospitaler og fra 2025 gøre en efterfølger til IS-H tilgængelig på den nye S/4HANA-teknologi som form for tilføjelse til ERP-platformen.

SAP understøtter disse bestræbelser med en tilsvarende licensaftale for kvalificerede partnere såsom T-Systems Austria.

Men tidsplanen holder ikke stik, mener DSAG. Det bliver svært for myndigheder som hospitaler, der håndterer sundhedsdata, at lave en hurtig konvertering for en sådan platform, da der er meget, der skal tjekkes igennem.

"Selvom den nye løsning formodes at være tilgængelig fra 2025, vil det bestemt være vanskeligt for T-Systems Austria og alle berørte huse at være migreret inden afslutningen af ​​den almindelige vedligeholdelse for IS-H i 2027. Det går jo også hånd i hånd med en tidligere S/4HANA-introduktion,” siger Walter Schinnerer.

DSAG kræver, at IS-H holdes kørende længere uden ekstra afgift.

"Da SAP har ændret sin egen branchestrategi, bør softwareproducenten nu gøre noget for at sikre, at den ikke helt mister kundernes tillid. Et første skridt ville være at tilbyde Extended Maintenance uden ekstra omkostninger for fortsættelsen af ​​brugen af ​​den tidligere brancheløsning SAP Patient Management (IS-H)," lyder det fra Schinnerer.

SAP er i dialog

SAP meddeler til mediet The Register, at sundhed er et vigtigt strategisk område for SAP, og at selskabet er i tæt kontakt med kunderne og partnere om processen.

"Vores mål for fremtiden, baseret på feedback fra vores kunder og i tråd med SAP's strategi, er at levere et modulært system, hvor SAP blandt andet bidrager med løsninger til ERP-processer og analyser i førsteklasses kvalitet," lyder det fra den tyske tech-gigant til, som fortsætter til The Register:

"For patientfakturering og kliniske processer giver vi vores kunder valgfrihed, herunder implementering, ved at give hospitalsinformationssystemleverandører yderligere industristandard understøttende grænseflader og generelt SAP Business Technology Platform (BTP) som en udvidelsesplatform fra næste år.

SAP afslutter, at man opfylder de nu8værende forpligtigelser for SAP Patient Management (IS-H)-løsningen.

Produktet er baseret på SAP Business Suite og følger dermed dets nuværende vedligeholdelsesplan.