Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM-chefer til de ansatte: Mød op på kontoret mindst tre gange om ugen

IBM Software-ansatte, der bor inden for en 80 kilometers radios af deres kontorer skal fremover møde op fysisk på arbejde, hvis det står til deres chefer.

IBM Softwares ledelse vil meget gerne have medarbejderne tilbage på kontoret oftere, end det er tilfældet lige nu.

Ifølge ledelsen kan virksomhedens mål ikke kan opnås, hvis ikke programmører i højere grad møder fysisk op på deres kontorer i stedet for at kommunikere over nettet hjemmefra.

Det skriver The Register.

Det er langt fra første gang, at en lignende opfordring kommer fra IBM.

I maj måned var det IBM’s topchef, Arvind Krishna, sendte en klar besked til virksomhedens 260.000 ansatte: Hjemmearbejde kan skade din karriere.

Krishna advarede de ansatte om, at det bliver sværere for dem at rykke op i geledderne, hvis de arbejder hjemmefra.

Mindst tre gange om ugen

Og nu er det så Kareem Yusuf, senior vicepræsident for produktstyring hos IBM Software, og Dinesh Nirmal, senior vicepræsident for produkter, der kommer med en lignende opfordring til de ansatte.

Ansatte, der bor inden for en radius af 80 kilometer fra et Big Blue-kontor, skal fremover være på deres kontorer mindst tre dage om ugen – for at "tilbringe mere meningsfuld tid sammen," lyder det i et internt blogindlæg, som The Register har fået adgang til.

"Hvis vi ønsker at bevare fleksibiliteten ved at arbejde både eksternt og på kontoret, skal vi være bedre vogtere af at komme på kontoret," skriver de i indlægget," lyder det videre.

Det interne blogindlæg er fra 5. september og her lægges der op til, at de nye krav om fysisk fremmøde er gældende fra 11. september.

Medarbejdere, som har mere end 80 kilometer til det nærmeste kontor, er undtaget for nu, lyder det.

Ifølge de to VP'er, der står som afsendere af blogindlægget, er det kun 25 procent af de ansatte, der er på kontorerne tre gange om ugen.

"Inden oktober vil vi gerne se det tal tættere på tre ud af fire," lyder opfordringen.