Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk advarer: AI kan være en enorm kilde til godt, men udgør samtidig risici for civilisationen

Onsdag var nogle af de største tech-chefer samlet for give deres holdning til kende over for de amerikanske lovgivere, der er ved at lave ny lovgivning om kunstig intelligens.

Onsdag havde Chuck Schumer, der er flertalsleder i Senatet i USA, samlet nogle af de mest prominente tech-chefer i verden for at spørge dem om, hvordan man kan få vedtaget en bred lovgivning, der både skal fremme udviklingen af kunstig intelligens og forhindre dens største risici.

Det lukkede møde foregik på Capitol Hill, hvor tech-chefer, civilretsgrupper, fagforeningsledere og andre relevante personligheder var inviteret med.

Blandt de største kan man nævne Meta-grundlægger Mark Zuckerberg, Tesla-ejer Elon Musk samt Bill Gates, tidligere Microsoft CEO.

Det var her - under dette møde - at Elon Musk kaldte kunstig intelligens for et tveægget sværd.

Han advarede de amerikanske lovgivere om, at teknologien kan være en enorm kilde til godt, men samtidig udgør risici for civilisationen.

Det fortæller en person, der var til stede under det lukkede møde, til Fortune.

Der bør være fokus på 'dyb AI', ikke selvkørende biler

Senatorerne ikke frygte eller bekymre sig om selvkørende biler, lød det belejligvis fra Teslas ejer, fortæller kilden.

De skal derimod fokusere på det, Musk kalder for 'dybere AI'.

Dybere AI refererer sandsynligvis til dyb læring, som er en type kunstig intelligens, der lærer computere at behandle data på en måde, der ligner den menneskelige hjerne.

Musk talte også bekymret om om datacentre, der er så kraftfulde og store, at de kan ses fra rummet, og som har et intelligensniveau, der i øjeblikket er svært at forstå, lyder det videre.

Har advaret tidligere, men har selv grundlagt AI-selskab

Det er ikke første gang, Musk er ude at advare om kunstig intelligens.

I marts måned underskrev han og en række andre topfolk i tech-branchen et åbent brev, der opfordrede til at sætte AI-udviklingen på pause, fordi det udgjorde en for stor samfundstrussel.

Dengang bad han om, at man satte udviklingen på pause i seks måneder.

I april kom det dog frem, at Elon Musk selv havde oprettet et AI-selskab, der blandt andet skulle tage kampen op med ChatGPT.