Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Jony Ive overvejer at udvikle AI-hardware sammen med OpenAI: Drøfter mulighederne

Topdesigner Jony Ive, der har udviklet Apples formsprog, overvejer at udvikle en AI-device sammen med selskabet bag ChatGPT, OpenAI.

Den verdenskendte designer Jony Ive, der står bag Apples revolutionerende formsprog, står for at udvikle en AI-device sammen med selskabet bag ChatGPT, OpenAI.

Ifølge The Information er Jony Ive og stifter af OpenAI, Sam Altman, igang med intense drøftelser om mulighederne for at bygge en AI-enhed.

Drøftelserne er i de indledende faser, og det er derfor endnu ikke klart, hvad en eventuel AI-enhed skal kunne, eller hvordan den skal se ud.

Sam Altmans og Jony Ives drøftelser har ifølge avisen centreret sig om mulighederne for at udvikle og designe en helt ny ‘form factor’ til AI-æraen, som vi står ved indgangen til.

Jony Ive var tidligere chefdesigner i Apple, hvor han var manden bag Apples dengang revolutionerende designsprog, som siden har vundet indpas mange steder.

Jony Ive samarbejdede tæt sammen med Apple-stifter Steve Jobs og var i alt ansat i Apple i mere end 20 år.

Han stod blandt andet bag udviklingen af de farverige iMacs i 1990’erne og senere Apples ekstremts enkle og skarpe design af først iPod og senere iPhone, som er blevet ført videre til i dag.

Jony Ive forlod Apple i 2019, men var via sit firma LoveForm tilknyttet Apple frem til i fjor, hvor de to parter brød de forretningsmæssige forbindelser til hinanden.