Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: NATO)

NATO ramt af påstået hackerangreb: Flere følsomme dokumenter er lækket

Hackergruppe hævder, at de et anden gang på tre måneder, at de har hacket NATO.

NATO er lige nu i gang med at "håndtere hændelser" efter, at en hackergruppe hævder at have stjålet adskillige strategiske planlægnings- og forskningsdokumenter fra forsvarsalliancen.

Hackerangrebet påvirker en række af NATOs "uklassificerede" hjemmesider, hvor de deler ikke-offentlig indsigt i nye teknologier og sikkerhedstrusler.

Det skriver CNN.

I løbet af den seneste uge er flere påståede NATO-dokumenter blevet lagt online. Dokumenterne dækker emner som hypersoniske våben, trusler fra droner og testprocedurer for radioaktivt affald.

"NATO's cybersikkerhedseksperter er aktivt i gang med at håndtere hændelser, der påvirker nogle uklassificerede NATO-hjemmesider. Yderligere cybersikkerhedsforanstaltninger er blevet indført. Der har ikke været nogen indvirkning på NATO's missioner, operationer og militære deployeringer," siger en NATO-embedsmand til CNN.

En hackergruppe, der kalder sig SiegedSec, lækkede dokumenterne på den sociale medieplatform Telegram, hvor de skrev, at det var anden gang på tre måneder, at de havde hacket uklassificerede NATO-hjemmesider.

SiegedSec skriver desuden på Telegram, at de er brudt ind i onlineportalen "lessons learned," hvor NATO deler strategisk indsigt med militære embedsmænd fra alliancen.

SiegedSec er kendt for en række hackerangreb i de sidste 18 måneder på statslige og lokale amerikanske myndigheders hjemmesider.

Hackergruppen dukkede op få dage før, at Ruslands hær gik over grænsen, og startede invasionen af Ukraine i februar 2022.

Gruppen ledes af en berømt hacktivist, der bruger aliaset "YourAnonWolf", og er umiddelbart ikke økonomisk motiveret af sin kriminelle adfærd.