Artikel top billede

Netflix-bygningen i Hollywood, Los Angeles. (Foto: Venti Views, Unsplash)

Efter strejke i Hollywood: Netflix planlægger at hæve priserne over hele verden

Netflix hævede senest priserne i marts sidste år, ligesom de i maj begyndte at tage 39 kroner om måneden for at dele konti med nogen udenfor husstanden.

Netflix planlægger at hæve prisen på sin streamingtjeneste – først i USA og Canada, hvorefter prisstigningerne vil blive rullet ud til flere markeder globalt.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er uklart, hvor meget prisen kommer til at stige, og Netflix har foreløbigt afslået at kommentere på WSJ's spørgsmål.

Hvorvidt prisstigninger sker som en direkte konsekvens af den strejke i Hollywood, der nu har varet i over fem måneder, er uklart, men ifølge Wall Street Journal vil Netflix hæve priserne, "et par måneder efter" Hollywood-skuespillernes strejke slutter, hvilket kan ske inden for de næste uger.

I sidste uge genoptog manuskriptforfatterne i Hollywood arbejdet efter fem måneders strejke grundet underbetaling og bekymringer om, at AI vil overtage deres job.

Men skuespillerne nægter fortsat at vende tilbage til filmlærredet, hvilket er en af de længste strejker i Hollywoods historie.

Flere store produktioner er blevet sat på pause, og det kan ramme Netflix, når der ikke produceres nyt indhold.

I maj måned begyndte Netflix at slå ned på brugere, der deler Netflix-konto med personer, de ikke deler adresse med. Hvis man fortsat vil dele konti med nogen uden for ens husstand, koster det i dag 39 kroner ekstra om måneden.

Den strategi kastede positivt afkast af sig, og Netflix kunne i det seneste regnskab i juni præsentere, at de havde fået otte procent flere betalende brugere andet kvartal 2023.

Netflix hævede senest sine priser i marts 2022, hvor prisen på Netflix Standard, som giver HD-kvalitet og tilbyder indhold på to skærme ad gangen, blev 15 kroner dyrere om måneden. Prisen steg dengang fra 99 kroner om måneden til 114 kroner.