Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Sony bekræfter cyberangreb: Over 6.000 ansattes data i fare

Cyberkriminelle har fået adgang til flere tusinder nuværende og tidligere Sony-ansattes data ved at udnytte en sårbarhed i Moveit Transfer-platformen. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Den japanske elektronikgigant Sony er blevet ramt af et cyberangreb.

Angrebet betyder, at data om mere end 6.000 nuværende eller tidligere ansatte kan være blevet lækket.

Det erkender virksomheden i et såkaldt notice of data breach, der er blevet sendt til justitsministeriet i den amerikanske delstat Maine, rapporterer Techmonitor.

Datalækket blev ifølge selskabet opdaget tidligere på året. Her var det lykkedes den russiske ransomware-gruppe Cl0p at udnytte en sårbarhed i Moveit transfer, der er en populær filoverførselsplatform.

Beskeden om angrebet mod Sony kommer få uger efter, at Ransomedvc-gruppen hævdede, at have ramt Sony i et andet cyberangreb.

Dengang oplyste gruppen, at den planlagde at offentliggøre de stjålne data på dark web, fordi Sony havde afvist at betale en løsesum til de cyberkriminelle.

Har kontaktet de berørte personer

Ifølge dokumentet, som Sony har sendt til Maines justitsminister, drejer det sig om præcis 6.791 nuværende eller tidligere ansatte, hvis data er i det omtalte læk.

Sony har taget kontakt til de personer, der kan være berørt af datalækket og forklaret de risici, der kan være forbundet med lækket samt de tiltag, Sony har iværksat for at minimere konsekvenserne af cyberangrebet.

"Vi ønsker at give dig information om en cybersikkerhedshændelse relateret til en af vores it-leverandører, Progress Software, der indeholdte nogle af dine personlige oplysninger," lyder det i meddelelsen fra Sony.

"Denne begivenhed var begrænset til Progress Softwares Moveit Transfer-platform og påvirkede ikke nogen af vores andre systemer," lyder det videre.

Den japanske elektronikgigant oplyser, at det endnu er uvist, om de lækkede data er blevet offentliggjort på dark web, eller om nogen af de berørte personers data er blevet misbrugt.