Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Design-legenden fra Apples nye projekt: Smoothie-blendere / Hacking kommer på skoleskemaet / Tesla sænker priserne igen – i USA

Morgen-briefing: Design-legenden fra Apples nye projekt: Smoothie-blendere / Hacking kommer på skoleskemaet / Tesla sænker priserne igen – i USA

Velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er signeret af din morgennyhedsvært Niels de Boissezon.

Design-legenden fra Apples nye projekt: Smoothie-blendere

Apples forhenværende topdesigner, Jony Ive, har haft en afgørende finger med i spillet om udviklingen af store salgssucceser som Apples iPhones og iPads.

Han forlod selskabet i 2019, men investerer nu i en startup, Cruz, som fremstiller bærbare smoothie-blendere. Her er tale om batteridrevne blendere, til en pris på 129 dollar, som kan skabe op til 30 smoothies på farten og på en opladning.

Virksomheden blev stiftet tidligere på året af to øvrige Apple-medarbejdere, Matthew Moore og Dakota Adams, som har medbragt elementer som emballage, materialer og farver der minder om Apples, skriver finansmediet Bloomberg.

Jony Ive forlod Apple til fordel for sin egen design-virksomhed, men træder ind i Cruz som investor og ikke som designer.

Hacking kommer på skoleskemaet

Hundredvis af skoleelever dyster på cyber-skills i denne måned, hvor der blandt andet indgår ’capture the flag’ konkurrencer, hvor eleverne skal finde skjulte flag på digitale platforme enten i plenum eller i grupper.

Her skal 8. og 9. klasses elever på opdagelse på et fiktive sociale medie, hvor de skal løse gåder og sammenstykke information, som de fiktive brugere frivilligt har delt om sig selv via mediet. På den måde bliver det ekstra tydeligt, at man skal være opmærksom på, hvad man deler på sociale medier.

” Gennem konkurrencen vil eleverne få større forståelse for deres egen cybersikkerhed, hvilket kan danne afsæt for eksempelvis diskussioner i klassen om digital adfærd og kommunikation på internettet,” lyder det på konkurrencens hjemmeside Cyberskills.dk.

Over 100 skoler landet over deltager i hacking-konkurrencen.

Konkurrencen er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen, Center for Cybersikkerhed og Cybersikkerhedsrådet.

Tesla sænker priserne igen – i USA

Den amerikanske elbilsproducent sænker igen priserne på sine mest prisvenlige modeller: Model 3 og Model Y.

Det sker efter at selskabet i seneste kvartal skuffede investorer med at levere fem procent lavere styksalg end forventet, skriver CNBC.

Prisen på en Model 3 debuterer nu ved 38.990 amerikanske dollar, godt 3,1 procent lavere end før, mens Long Range og Performance-modellernes priser sænkes med henholdsvis 2,6 og 4,2 procent.

Performance-versionen af Tesla Model Y bliver ligeledes sat ned med konfigurationer til priser fra 52.490 dollar, 2.000 dollar mindre end tidligere.

Tesla har siden begyndelsen af 2023 indledt en stribe massive prisreduktioner på hele sine kollektion af elbiler i forsøget på at øge efterspørgslen i et globalt afmattende marked, presset af nye kinesiske konkurrenter.

Logpoint CEO træder ind i nyt sikkerhedsselskab

Administrerende direktør hos softwarevirksomheden LogPoint, Jesper Zerlang, træder ind i ejerkredsen på det danske cybersikkerheds-startup Uniqkey.

Her skal han bidrage med sin erfaring til at sætte yderlige skub i sikkerhedsselskabets vækst på dey europæiske marked, som bæres af øget fokus på cyber-sikkerhed i kølvandet på GDPR- og NIS2 lovpakkerne.

UniqKey debuterede i 2020 men tæller i dag allerede over 400 internationale kunder.