Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musks konkurrent til ChatGPT er landet og tilmeldingerne vælter ind: ’Serverne troede, det var et DDoS-angreb’

Elon Musks AI-firma har lanceret sin egen generative chatbot, som udfordrer ChatGPT. Det nye ’Grok’ skal være en rebelsk og vittig chatbot. Sprogmodellen er udviklet på bare fire måneder.

Tilbage i marts lancerede Tesla-stifteren Elon Musk sit eget AI-firma ved navn xAI som et modsvar til OpenAI – som er selskabet bag ChatGPT.

Nu er xAI så kommet med sin egen AI-chatbot ved navn Grok.

Grok skal være en udfordre til ChatGPT, men den nye chatbot skal være en mere rebelsk og vittig chatbot, som skal svare på svære spørgsmål og måske endda selv forslå at stille spørgsmål.

Og chatbotten er selvfølgelig blevet annonceret med en god portion Elon Musk-humor.

I annonceringen af chatbotten lyder det, at Grok er Ai modelleret over ”Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” – en comedy science fiction-bog- og tv-serie.

”Den er beregnet til at besvare næsten alt og, langt sværere, endda foreslå, hvilke spørgsmål du skal stille!,” skriver xAI i meddelelsen, som fortsætter:

”Grok er designet til at besvare spørgsmål med en smule vid og har en oprørsk streak, så brug den ikke, hvis du hader humor!”

Brugere må altså forvente en helt anden tone, end den ChatGPT leverer.

”Det vil også besvare spicy spørgsmål, der afvises af de fleste andre AI-systemer,” lyder det.

I realtid

Et område, hvor Elon Musk og xAI håber, at Grok vil have en fordel, er det faktum, at den har kendskab til begivenheder i realtid. Grok følger med i verdens begivenheder i realtid via platformen X – tidligere kendt som Twitter.

Dog understreger xAI, at Grok stadig er et betaprodukt i sin meget tidlige form, og at der vil ske hurtige forbedringer hver uge.

To formål

Det forlyder, at xAI og Musk har skabt Grok med to formål.

Det ene formål er at samle feedback og sørge for at opbygge AI-værktøjer ”der er nyttige for folk med alle baggrunde og politiske synspunkter.”

Det andet formål er at styrke innovation og forskning.

”Vi ønsker, at Grok skal fungere som en kraftfuld forskningsassistent for enhver, der hjælper dem med hurtigt at få adgang til relevant information, behandle data og komme med nye ideer,” lyder det i meddelelsen.

En ny LLM

Grok er baseret på storskalasprogmodellen (LLM) Grok-1, som er blevet udviklet gennem de seneste fire måneder, skriver virksomheden.

Da xAI startede begyndte selskabet at træne prototypen Grok-0, som på mange parametre er på niveau med Metas Llama-2, mens Grok-1 placerer sig mellem sprogmodellerne GPT 3.5 og Palm 2 i forhold til en række parametre som matematik, kodeudførsel og multiple choice-spørgsmål, skriver xAI i hvert fald selv.

Mange tilmeldinger

Lige nu kan visse brugere i USA tilmelde sig beta-versionen for at prøve produktet og give feedback. Der har dog været mange om buddet, så lige nu er der venteliste.

Der bliver ikke nævnt konkrete tal, men Elon Musk fortæller i et opslag på X, at der var så mange tilmeldte, at det skabte problemer for serverne, som opfattede trafikken som et DDoS-angreb – altså et overbelastningsangreb.

”Så mange mennesker tilmeldte sig samtidigt, at X-servere troede, at det var et ddos-angreb,” skriver han.

Elon Musk var selv med til at stifte OpenAI i 2015, men forlod selskabet i 2018.

Læs meddelelsen her.

Find ventelisten her.