Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Den første opdatering til Android 14 er klar: Men kan du overhovedet få det nye smartphone-software?

Oversigt: Den første opdatering til Android 14 er ude. Men hos de øvrige mobilproducenter lader opdateringen stadig vente på sig. Få overblik over, hvornår du kan forvente at få opdateringen på din telefon her.

Godt en måned er gået, siden Google kunne fremvise den nyeste version af Android-styresystemet, som blev lanceret 4. oktober 2023.

Android 14, som også er kendt under kodenavnet ’Upside Down Cake’ kom sideløbende med Googles spritnye kollektion af Pixel 8 telefoner og er siden udrullet til alle versioner af selskabets Pixel-telefoner udgivet fra sommeren 2020 og frem.

Disse kan denne uge se frem til den første officielle opdatering af Android 14, som nu får en overhaling af sikkerheden samt en række bug-fixes til systemet, grafik, NFC og brugerinterfacet.

Alt imens lader den væsentlige opdatering til version 14 af styresystemet vente på sig til den brede skare af øvrige Android-smartphones.

Disse mobilproducenter kommer først

Blandt landets øvrige mobilselskaber er Sony først med en overhaling til styresystemet.

Tidligere på ugen oplyste selskabet, at Android 14 nu er klar til udrulning blandt udvalgte smartphones.

Her fremhæves nye features som ’find min enhed’ samt en stor overhaling af videoevnerne til mobiltelefoner som Xperia 1V og Xperia 5V.

Fra Samsungs side vil Android 14 blive lanceret i samspil med version 6.0 af One UI interfacet. Her forventes Samsung Galaxy S23-kollektionen at blive de første telefoner med adgang til det nye software.

OneUI 6.0 og dermed Android 14 undergår i øjeblikket tests af, hvad der kaldes et ’stable build’, hvilket indikerer, at der ikke bør går mange uger, før de første officielle opdateringer kan klarmeldes.

Samsung har meddelt, at Samsung S-serien fra S21 og frem sammen med Galaxy Z-serierne fra tredje generation og frem vil få det nye software. Dertil er der opdateringer på vej til Samsung Galaxy A33, A34, A53, A54 samt M33, M34, M53 og M54.

Hos Nokia er der ikke nogen konkret tidsplan for, hvilke enheder der bliver først til at få Android 14 overhalingen. Nokias G42-telefon er dog blevet spottet med Android 14 ombord for nyligt, noterer netmediet Nokiamob.

Disse Nokia-telefoner kan forvente at få Android 14 på sigt: Nokia X-serien, Nokia XR20 og nyere samt Nokia G11 Plus, G22, G42 og G60.

Hos OnePlus arbejdes der fortsat på betaversioner af Android 14. Selskabets topmobil, OnePlus 11, er nu oppe på fjerde betaversion af Oxygen OS 14, som vil rumme det nye styresystem.

Fra OnePlus’ side lyder det, at følgende telefoner kan se frem til Android 14-overhaling på sigt: OnePlus 9 eller nyere, OnePlus Nord 2T eller nyere samt OnePlus Ace serierne.

Fra Motorolas side er der ikke nogen præcis dato for Android 14-opdateringen. Følgende enheder oplyses dog til, at kunne få overhalingen: Motorola Edge serien, Motorola Razr serien, Motorola G Stylus og G Power samt Motorola Defy 2.

Hos Xiaomi forbereder man sig på at udrulle et spritnyt Android-interface døbt HyperOS, som står til at erstatte det efterhånden aldrende MIUI-interface.

Her står mærkets førende telefoner som Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 12T, Xiaomi 12T Pro og Xiaomi 11T til at modtage overhalingen sammen med Android 14 en gang i første kvartal 2024.

Det får du i Android 14

Med overhalingen disker Google op med nyheder som en stadig større grad brugertilpasning, mens der hældes stadigt flere AI-drevne funktioner i styresystemet, der skal gøre livet lettere for mobil- og tabletbrugerne.

Samtidig loves der forbedringer til ydelse og driftstid, nye muligheder for HDR-fotos og lyd samt en revideret sundhedsapp.

For at undersøge hvorvidt det nye software er tilgængeligt på din mobil, kan du undersøge tilgængeligheden ved at navigere frem til 'softwareopdateringer' i din mobils indstillings-app.