Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

Vestager mod Musk: EU indleder officiel sag mod X

EU-Kommissionen skal nu vurdere, om X bryder Digital Services Act.

Europa-Kommissionen har nu indledt en officiel sag for at vurdere, om det sociale medie X overtræder Digital Services Act (DSA) på områder, der er knyttet til risikostyring , indholdsmoderering, dark patterns, reklamegennemsigtighed og dataadgang for forskere.

På baggrund af en foreløbig undersøgelse og X’s svar og det sociale medies gennemsigtighedsrapport har EU valgt at gå videre med sagen.

Det skriver EU-Kommissionen i en meddelelse.

Det har blandt andet drejet sig om oplysninger delt på mediet i forbindelse med konflikten mellem Israel og Palæstina.

X er eget af Tesla-stifteren og verdens rigeste mand, Elon Musk.

”Jo højere risiko store platforme udgør for vores samfund, jo mere specifikke er kravene i lov om digitale tjenester. Vi tager ethvert brud på vores regler meget alvorligt. Og de beviser, vi har i øjeblikket, er nok til formelt at indlede en procedure mod X. Kommissionen vil omhyggeligt undersøge X's overholdelse af DSA for at sikre, at europæiske borgere er beskyttet online - som forordningen giver mandat,” udtaler EU-kommissær Margrethe Vestager i meddelelsen.

Sagen vil fokusere på:

  • Overholdelse af DSA-forpligtelserne i forbindelse med bekæmpelse af spredning af ulovligt indhold i EU, især i forhold til risikovurdering og afbødning foranstaltninger vedtaget af X for at modvirke spredning af ulovligt indhold i EU, samt funktionen af ​​meddelelses- og handlingsmekanismen for ulovligt indhold i EU, som er pålagt af DSA, herunder i lyset af X's ressourcer til moderering af indhold.

  • Effektiviteten af ​​foranstaltninger, der er truffet for at bekæmpe informationsmanipulation på platformen, især effektiviteten af ​​X's såkaldte "fællesskab" Noter' system i EU og effektiviteten af ​​relaterede politikker, der mindsker risici for borgerlig diskurs og valgprocesser.

  • De foranstaltninger, som X har taget for at øge gennemsigtigheden af sin platform. Undersøgelsen vedrører formodede mangler ved at give forskere adgang til X's offentligt tilgængelige data som påbudt i artikel 40 i DSA, samt mangler i X's annoncelager.

  • Et mistænkt vildledende design af brugergrænsefladen, især i forhold til flueben knyttet til visse abonnementsprodukter, de såkaldte Blue checks.