Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: © Corbis. All Rights Reserved.)

Overblik: Få indblik i de offentlige it-chefers lønninger og eftertragtethed i det private

Overblik: Find ud af, hvor meget it-cheferne i regionerne og i landets kommuner tjener. Læs om, hvor eftertragtet de er i det private erhvervsliv og få et indblik i, hvad de ville kunne få i løn, hvis de skiftede til det private. Få overblikket her.

Lønningerne inden for it er højere end i en del andre brancher – også inden for den offentlige sektor.

Computerworld har derfor taget et kig på, hvor meget it-cheferne tjener - og spurgt en headhunter, der er specialiseret i rekruttering af it-folk, om forskellen på de offentlige it-chefers lønninger og de privatansattes lønninger.

Computerworld kunne blandt andet fortælle, hvad it-cheferne i landets regioner tjener i dag - og hvor meget deres løn i gennemsnit er steget sammenlignet med for 10 år siden.

Her kom det blandt andet frem, at den højst betalte af regionernes it-chefer kan findes i København.

Hun hedder Mette Harbo og står i spidsen for Center for IT, Medico og Telefoni (CIMT), hvor hun hver måned hiver en løn på 124.240,99 kroner hjem – eksklusiv pension.

Det betyder, at Mette Harbo tjener mere end Marie Bjerre (V), der er digitaliseringsminister.

Digitaliserings- og ligestillingsministeren har en årsløn på 1.374.720,79 kroner - svarende til 114.560 kroner om måneden.

Mette Harbo tjener altså næsten 10.000 kroner mere om måneden end Marie Bjerre.

Hvis du ikke har fulgt nøje med i artiklerne om de offentlige it-chefers lønninger, deres lønninger sammenlignet med de private it-chefers samt deres eftertragtethed i det private erhvervsliv, så kan du finde få et overblik over Computerworlds artikler herunder: