Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hackere bruger alvorlig sårbarhed i Windows til at sprede malware

Skynd dig at implementere den seneste patch, for ellers kan det få konsekvenser. En nuldags-sårbarhed bliver nemlig brugt til at sprede malware.

Microsoft har tirsdag fikset en Windows Defender SmartScreen zero-day-fejl navngivet CVE-2024-21412, der er blevet aktivt udnyttet i det fri af hackere.

Sårbarheden er blevet brugt til at implementere DarkMe remote access trojan (RAT).

Det skriver Bleeping Computer.

Det er hackergruppen, der både kaldes Water Hydra og DarkCasino, der har tidligere udnyttet sårbarheden, meddeler sikkerhedsfirmaet Trend Micro ifølge mediet.

"En uautoriseret angriber kan sende den målrettede bruger en specielt udformet fil, der er designet til at omgå viste sikkerhedstjek," meddelte Microsoft o0m sårbarheden og fortsætter:

"Angriberen ville dog ikke have nogen måde at tvinge en bruger til at se det hackerkontrollerede indhold. I stedet skulle angriberen overbevise dem om at handle ved at klikke på fillinket."

Det var Trend Micros it-sikkerhedsefterforsker Peter Girnus, der rapporterede sårbarheden til Microsoft.

Sårbarheden er primært blevet brugt til at ramme mål inden for den finansielle sektor med datatyveri for øje.

"I slutningen af ​​december 2023 begyndte vi at spore en kampagne fra Water Hydra-gruppen, der indeholdt lignende værktøjer, taktikker og procedurer (TTP'er), der involverede misbrug af internetgenveje (.URL) og webbaserede distribuerede forfattere og versioner (WebDAV) komponenter,” melleder Trend Micro og fortsætter:

"Vi konkluderede, at det at kalde en genvej inden for en anden genvej var tilstrækkeligt til at undgå SmartScreen, som ikke kunne anvende Mark-of-the-Web (MotW), en kritisk Windows-komponent, der advarer brugere, når de åbner eller kører filer fra en kilde, der ikke er tillid til."