Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Konkurrencerådet godkender Norlys’ opkøb af Telias danske forretning – men med særligt fibernet-krav

Myndigheden har nu godkendt opkøbet, men der er en række forbehold at tage hensyn til. Norlys skal nemlig give konkurrenter adgang til sit fibernet.

Konkurrencerådet har godkendt Norlys’ opkøb af Telias danske forretning med mobiltelefoni, bredbånd og tv.

Godkendelsen indbefatter dog en række krav til opkøbet.

Norlys er derved forpligtiget til at give konkurrenter adgang til sit fibernet i Danmark på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår. Norlys har givet lignende tilsagn tidligere men telekoncernen er nu forpligtet til at åbne hele sit fibernet, inklusive fremtidigt fibernet, der måtte etableres på et senere tidspunkt.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Vi har været bekymrede for, at Norlys’ køb af Telias danske forretning ville stille forbrugere, som køber bredbånd eller mobiltelefoni ringere."

"Norlys har med sit tilsagn om, at konkurrenter inden for salg af bredbånd kan få adgang til hele Norlys’ fibernet på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår, fjernet disse bekymringer, så vi kunne godkende fusionen," udtaler Konkurrencerådets formand, Christian Schultz, i meddelelsen.

Konkurrencemyndighederne har særligt været opmærksomme på, at Norlys får tilføjet mobiltelefon til forretningen, og at koncernen kunne udnytte kombinationen af mobiltelefoni og en stærk markedsposition inden for fibernet. Disse bekymringer er nu fjernet med tilsagnet fra Norlys.