Artikel top billede

Den 32” store skærm har en skærmarm, der skal fæstnes på skrivebordet, og det betyder, at du let kan vippe den rundt til den bedste arbejdsstilling – også på højkant. (Foto: BenQ PR)

Test: En af de mest blærede kontorskærme i denne prisklasse

Der er ikke så meget at være ked af, når det gælder den nye BenQ PD3205UA.skærm. Opløsning, farver og smarte funktioner fylder godt op. Heri også en ultra smart skærmarm samt en pris, der er spot on.

Med tilbehør, udseende, funktioner og den generelle kvalitet kunne denne 32” 4K-monitor fra BenQ sagtens ligne en til mindst 8.000-9.000 kroner.

Prisen er imidlertid 6.695 kroner. Til den pris er der ikke meget at være ked af med BenQ's PD3205UA.

BenQ leverer nemlig stort set på alle parametre, når talen går på en smart kontorskærm, der skal kunne spænde bredt over opgavebunken.

Farvekalibreret

Således er det ikke uset, men alligevel sjældent, at en skærm i denne prisklasse har certifikat med farvekalibrering med i pakken.

Der er naturligvis ikke tale om en individuel certificering af den testede monitor, men for panelet generelt. Men stadig væk imponerende.

Og det er ikke ren salgsgas. For skærmen leverer varen på dette punkt, som du kan læse om længere nede i denne artikel.

Der er tale om et TFT-panel i semi-pro kvalitet. Den har da også en synsvinkel på 178 grader og en responstid på fem millisekunder.

Den arbejder dog alene ved 60 Hz, så selvom billedet er roligt, er der på ingen måde tale om en skærm møntet på gaming.

Snedig skærm-arm

Den traditionelle skærmarm, der står på bordet, er skiftet ud med en, der skal monteres på bordet.

Det giver en del fordele. Dels gør det ofte skærmen mere stabil, når den flyttes rundt, vippes og i det hele tage justeres.

I dette tilfælde er den da også let at justere præcis, som man ønsker. Monteringen er let med skærmbeslaget, og så er skærmarmen horisontalt lang nok.

Mange lignende løsninger er ofte gode, men for korte.

Af en eller anden grund er medfølgende skærmarme som denne ofte meget korte i forhold til de skærmarme, du kan købe. Resultatet er, at du ikke kan få panelet tæt nok ind til dig.

Det er ikke tilfældet her, og skulle den være for kort alligevel, kan du bestille en fod – eller købe en anden skærmarm. Jeg gætter på, at den medfølgende arm passer til 90 procent af typiske kontor-installationer.

Smart kontrol

I stedet for den traditionelle skærmindstilling, som du også finder via joystick bagpå med store menuer på skærmen, der er let at styre rundt i, får du også en ekstern ”puck”.

Den såkaldte Hotkey Puck tilsluttes via USB og herfra kan du selv bestemme, hvilke indstillinger du ønsker.

Så du let kan skifte mellem farve-indstillinger med mere, alt efter hvilken type opgave, du arbejder med.

I praksis finder jeg det effektivt at kunne justere mellem at bruge skærmen til tekst, billedbehandling eller underholdning ved at dreje og klikke. Det er nærmest vanedannende.

Det betyder en ekstra enhed på skrivebordet, der optager plads – men du behøver ikke tilslutte den, hvis du kan nøjes med at benytte de traditionelle menuer.

Billedkvalitet med nuancer

Panelet er tydeligt hentet ned fra øverste hylde og kan da også vise 99 procent af sRGB- skalaen.

Dertil har den som sagt såkaldte Color Modes, hvis du skal bruge den til specifikke opgaver med fokus på farver.

Den har endda Tonal kontrol til Mac-computere. M-Book mode betyder, at den kan tilsluttes en Macbook, men også at farvekalibreringen passer til Mac.

Det unikke ved BenQ er alt andet lige dens farvegengivelse. Der er naturligvis forskel alt efter hvilket mode, jeg vælger. Men generelt er kvaliteten høj.

Det vil sige med en farvedybde, der har tyngde, samtidig med, at de små nuancer er intakte. Det vil sige overgange fra lys til mørk, og at der stadig er detaljer i de ellers meget sorte partier i billedet.

Generelt en billedkvalitet, der er tæt på en pro-monitor. Denne model hører da også til blandt BenQs pro-linje, og det lever den op til.

Den er ikke til grafikeren eller dig, der lever af billedbehandling, men til amtionsniveauet lige under er den perfekt.

Perfekt til det kreative miljø

De mange justeringsmuligheder kombineret med den solide skærmarm, og deraf fine ergonomi, gør BenQ oplagt til mange kontormiljøer.

Den er især oplagt der, hvor der skal jobbes lidt mere kreativt. Særligt hvis den ikke skal sprænge budgettet.

Så selv om der på ingen måde er tale om nogen budget-skærm, så leverer den kvalitet på alle parametre, der normalt koster mere end den vejledende pris.

Derfor en stor anbefaling og høj karakter herfra.


Loading ikon