Artikel top billede

(Foto: Qualcomm)

Microsoft vrager Intel: Nye Windows AI-funktioner synes at være forbeholdt en helt ny, uprøvet processor

Intel vrages af Microsoft, når det gælder Windows 11's kommende AI-funktioner. I stedet satses på en ny uprøvet chip.

Microsoft barsler med en omfattende AI-overhaling af Windows 11 som kan få skabt et A og B-hold blandt chip-producenterne.

Når Windows 11 næste store opdatering udkommer, givetvis den 20. maj, vil en ny feature kaldet ’AI Explorer’ alene fungere med Qualcomms kommende Arm-baserede processor, døbt ’Elite X’.

Det skriver netmediet Windowscentral.

Funktionen vil gøre stifinderen intelligent ved at indeksere hele ens pc’s indhold og gøre det til en søgbar hukommelse, der kan søges i med almindelig tekst og tale, lyder det.

Ifølge mediet vil funktionen kræve 16 gigabyte hukommelse, 225 gigabyte lagerplads samt en ARM64-kapabel processor og, ikke mindst, en Qualcomm Snapdragon X Elite NPU.

En NPU er en særlig delkomponent i nyere processorer møntet på AI-udregninger.

Mediet påpeger, at de krav er dem der stilles i seneste testversioner af det kommende Windows, og at de kan blive udvidet til at inkludere chips fra både Intel og AMD, når vi nærmer os den bredere udrulning af det næste Windows 11.

Qualcomm Elite X processor har allerede nu vist sig at være særdeles konkurrencedygtig med både Intels og AMD’s eksisterende AI-fokuserede processorer samt Apples M3 chips.

Microsoft mangler dog at bevise, at Windows 11 kan afvikles gnidningsfrit på ARM-baserede chips – noget som selskabet har døjet med hidtil.

Selskabets kommende Surface-portefølje indikerer, at der er en stor tiltro til at det lykkedes denne gang, da Surface Pro 10 og Surface Laptop 6 vil blive tilbudt uden Intel-processorer ombord i denne ombæring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere