Artikel top billede

(Foto: Jonathan Kemper/Unsplash)

Så meget bliver AI brugt i Danmark - danske virksomheder er helt i top

Danske virksomheder er europæiske mestre i brug af kunstig intelligens, og det er især de store virksomheder, som fører an.

Erhvervslivet i Danmark er længere fremme med brug af kunstig intelligens, end det er tilfældet i noget andet land i Europa.

Det fremgår Digitaliseringsministeriets nye udgivelse Redegørelse om Danmarks Digitale Udvikling.

Ifølge redegørelsen bruger 15 procent af de danske virksomheder i dag kunstig intelligens.

Det lyder måske som et beskedent tal, men gennemsnittet for hele EU lyder på blot otte procent.

Udbredelsen er størst i de større danske virksomheder med over 250 ansatte. Her er det 51 procent af virksomheder, der anvender kunstig intelligens, mens det blot 12 er procent af virksomhedern 10 – 49 ansatte

Det fremgår ligeledes af redegørelsen, at kunstig intelligens især bruges til dataanalyse og automatisering af arbejdsgange.

Mange unge danskere bruger AI

Kunstig intelligens bliver også hyppigt anvendt af unge danskere.

Det fremgår således af redegørelsen, at undersøgelse fra 2023 foretaget af Algoritme, Data og Demokrati at omkring 70 procent af 18 til 29-årige har brugt kunstig intelligens i løbet af de seneste seks måneder.

Det er dog stadigvæk blot 34 procent af hele befolkningen, som oplyser, at de har brugt kunstig intelligens i løbet af de seks måneder, og ikke overraskende falder brugen i takt med at alderen stiger.

Det fremgår ligeledes af redegørelsen, at de fleste danskere har et positivt syn på kunstig intelligens.

Således viser en ny undersøgelse som Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet har gennemført i samarbejde med Trygfonden, at 60 procent af danskerne mener, at kunstig intelligens vil betyde, at de får en nemmere hverdag. Her er de yngre også mest positivt stemning, mens skepsissen er største blandt de ældre.