Artikel top billede

(Foto: Igor Omilaev/Unsplash)

AI kan påvirke dansk økonomi helt vildt: Hvert 20. job kan i fremtiden erstattes af kunstig intelligens

Ifølge en ny rapport kan AI få Danmarks BNP til at vokse med over 200 milliarder.

Den øgede produktivitet fra AI kan øge BNP med hele otte procent, hvilket svarer til mere end 200 milliarder kroner.

Sådan lyder det i en konklusion fra Implement og Google.

Det kræver ifølge undersøgelsen, at AI bliver implementeret bredt i samfundet.

”AI svarer lidt til at sætte et par ekstra brændstoftanke på en raket. Men i modsætning til tidligere tiders automatisering, der hovedsageligt er foregået i industrien, kan kunstig intelligens skabe store produktivitetsforbedringer i serviceindustrien,” udtaler Kenneth Ipsen, administrerende direktør i SAS Institute i Danmark i en meddelelse om rapporten og fortsætter:

”Og når man booster raketten i forhold til en af de største sektorer i dansk erhvervsliv, så kan det også ses på Danmarks bundlinje.”

De store gevinster kan især findes inden for information, finans, forretningsservices, administration og sundhed.

Det store boost vil være hos medarbejdere, som ender med at bruge AI til dagligt og får automatiseret opgaver, hvor de største resultater vil ske.

Rapporten peger på, at det især er inden for information, finans, forretningsservices, administration og sundhed, at der er store gevinster at hente ved brugen af kunstig intelligens.

AI bliver et kæmpe produktivitetsboost
En af konklusionerne i analysen er, at det især er hos medarbejdere, der bruger AI som et dagligt værktøj, at man vil kunne se et direkte produktivitetsboost.

Samtidig vil brugen af kunstig intelligens være med til at automatisere flere af de daglige arbejdsprocesser, så medarbejderne får frigivet mere tid. Tid som de kan bruge på andre værdiskabende aktiviteter.

”Det kan for eksempel være i forhold til at få hjælp til at opsummere længere tekster, hvis man har behov for et hurtigt overblik over et budget eller skal have lidt ideer til at formulere en tekst mere levende.”

”Alt sammen noget, der er med til at lette rutineprægede, men tidskrævende opgaver, så medarbejderne kan bruge tiden på noget mere værdiskabende. Samtidig kan AI for en lang række medarbejdere reelt give et kompetenceløft,” udtaler Kenneth Ipsen.