Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Mystikken spreder sig om helt særligt domæne: OpenAI, Elon Musk og Google er involveret

Hjemmesidedomænet AI.com er blevet en mystisk sag. Det skifter, hvem der får gavn af domænet.

I en tid, hvor AI er det hotteste emne ikke bare i tech, men nærmest på tværs af alle sektorer, er det nok en fordel at have et domæne som AI.com.

Men domænet har i den grad været præget af mystik den seneste tid. Hjemmesiden leder nemlig til Googles chatbort Gemini, men sådan har det ikke altid været.

I februar måned sidste år førte mediet til OpenAI’s ChatGPT, og senere i løbet af 2023 førte domænet til Elon Musks selskab xAI. Nu er det så blevet Googles tur.

Det er uvist, hvem der ejer domænet.

Ifølge mediet Mashable blev AI.com solgt til OpenAI for 11 millioner dollar tilbage i februar – svarende til 74,3 millioner kroner. Denne historie er dog aldrig blevet bekræftet af nogen parter.

Da siden ændrede sig fra at navigere fra ChatGPT til xAI, blev der heller aldrig meldt noget ud om, at Elon Musk skulle have overtaget det. I en kort periode henviste domænet også til en Youtube-video med internet-kendissen Marques Brownlee.

Og nu har siden endnu engang skiftet fokus til Gemini, og teorierne er i fuld gang. Flere fora og techmedier spekulerer i, om domænet faktisk er blevet spekuleret i, om forskellige techgiganter har købt domænet af hinanden, eller om der er tale om trolling.

Ifølge mediet 9to5google har AI.com i øjeblikket hostingsiden Squarespace opført som registrator gennem Google Domains, og domænesøgningssiden ICANN angiver "contact-registrant@google.com" som kontaktpunkt, hvilket ifølge mediet tyder på et Google-ejerskab, men det er ikke bekræftet.

Hos mediet Androidpolice opfordres der dog til, at brugere bogmærker Gemini i stedet for at regne med at kunne bruge AI-com, for man ved aldrig, hvornår siden skifter igen.

Der er også teorier om, at domænets ejer, hvem end det er, skifter mellem de store spillere i AI-landskabet for at fremprovokere et salg af domænet.