Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Worldcom-chef 25 år i skyggen

Den tidligere øverste chef for telekæmpen Worldcom, Bernard Ebbers, skal sidde 25 år i fængsel for sin rolle i det regnskabsfusk, der i 2002 førte til Worldcoms gigantkonkurs. Ebbers mener selv, at han blev ført bag lyset.

Den tidligere topchef for den amerikanske telegigant Worldcom, Bernard Ebbers, skal tilbringe de næste 25 år af sit liv i skyggen for sit ansvar for den massive regnskabsskandale, der i 2002 fik Worldcom til at gå konkurs.

Bernard Ebbers er tidligere blevet kendt skyldig i regnskabssvindel, og onsdag blev straffen så fastlagt. De 25 års fængsel er en langt mildere straf end den livsstidsdom, som anklageren havde krævet.

Det kan dog meget vel være, at 25 års fængsel betyder, at 63-årige Bernard Ebbers - der flere gange har fremhævet hjerteproblemer som en grund til mildere straf kommer til at tilbringe resten af sine dage bag tremmer.

Alvorlig forbrydelse
- Selv om jeg ved, at dette sikkert kommer til at betyde, at hr. Ebbers vil sidde i fængsel resten af sit liv, ville mindre end 25 år ikke afspejle denne forbrydelses alvor, sagde dommeren, Barbara S. Jones, efter dommen.

Hun gik dog senere med til at reducere dommen til 23,5 år, hvilket vil gøre det muligt for Ebbers at afsone i et halvåbent fængsel nær hans hjemby.

Den engang hovedrige Bernard Ebbers - der fik banket Worldcom op fra et mindre selskab til en af USA's største teleselskaber - har mistet alt efter skandalen, der har kostet ham hele formuen på omkring syv milliarder kroner, alle ejendomme, hans private golfbane og alt andet.

Kreditorerne er dog gået med til, at Ebbers kone får omkring en halv million kroner og et mindre hus, så hun kan klare sig i fremtiden.

Bernard Ebbers har hele tiden påstået, at hjernen bag regnskabsmanipulationen var selskabets finansdirektør Scott Sullivan, der forlængst har erkendt, at der var tale om ulovligheder. Han har siden samarbejdet med anklagemyndigheden.

Worldcom gik konkurs i juli 2002 efter afsløringen af forfalskede regnskaber, som pustede omsætningen kunstigt i vejret. Selskabet har betalt 4,2 milliarder kroner som delvis kompensation for svindlen.

Efter konkursen, der kostede 20.000 medarbejdere deres job, blev selskabet rekonstrueret og genopstod under navnet MCI.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere