Statsstøtte skal styrke softwareudlejning

125.000 kroner fra Videnskabsministeriet skal nu bruges af den danske ASP-forening til at øge kendskabet til mulighederne i at leje programmer via nettet.

ASP-foreningen er kommet med i en pulje fra Videnskabsministeriet og har fået 125.000 kroner til at arrangere og afholde ASP-dagen.

Formålet er at øge kendskabet til ASP-konceptet, Application Service Provider, som er it-løsninger til virksomheder på lejebasis.

En internetadgang er ofte eneste systemkrav, og udbyderen af ASP-løsningen står for drift, vedligeholdelse og sikkerhed. Implementeringsfasen er som regel meget kort.

Da ASP-foreningen holdt ASP-dag sidste år, skete det for foreningens egne midler. Der var 17 udstillere og et par hundrede besøgende.

Næste arrangement holdes 24. januar 2006, og her forventer arrangørerne 500 gæster og flere end 30 udstillere.

Hele behovet dækket med ASP

De 125.000 kroner fra Videnskabsministeriet er nok til at afvikle et arrangement og højne kendskabet til ASP, vurderer foreningens formand, Richard Amdi Madsen, der også er direktør for it-firmaet Interresearch.

- Vi vil gerne gøre beslutningstagerne opmærksom på, at en virksomhed kan dække hele sit it-behov gennem lejet software, siger han.

Det er vanskeligt at sige, om en virksomhed kan spare penge med ASP-løsning frem for at købe og vedligeholde software og systemer internt i huset.

- Der er ingen tommelfingerregel. Men omkostningerne bliver først og fremmest synlige. Der er mange skjulte omkostninger i en it-afdeling, mener Richard Amdi Madsen.

Flere uheldige omstændigheder

For fire-fem år siden var ASP det nye, store dyr i it-åbenbaringen. Alle ville inden længe køre på programmer og trække på databaser, der var installeret og vedligeholdt langt uden for virksomheden, og leveret via internettet.

Sådan blev det spået dengang.

Den umiddelbare succes udeblev. Få virksomheder turde overlade leveringen af programmer til en fjern operatør, og ASP-firmaerne skiftede strategi, blev handlet eller lukkede.

Nu er spådommen måske ved at gå i opfyldelse. I hvert fald betegner ASP Foreningens formand i dag ASP som en stille succes.

Richard Amdi Madsen forklarer den tidlige ASP-tøven som et sammenfald af flere uheldige omstændigheder.

- Da ASP omkring årtusindskiftet blev lanceret faldt det sammen med dotcom-hypen. ASP blev endnu et buzzword. Det var ikke teknikken, det var galt med, men den forretningsmæssige tilgang, siger Richard Amdi Madsen.

Tilmed var internet-forbindelser ikke hver mands eje dengang.

- Når vi kontaktede potentielle kunder i 2000, startede vi med at spørge dem, om medarbejderne var på nettet. Det spørger man jo ikke om mere, siger Richard Amdi Madsen.

I dag er infrastrukturen på plads med hensyn til stabilitet og båndbredde, tilføjer han.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejere/Application Managers til SAP-installationer

Danske Commodities A/S

Senior software developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere