Sony suspenderer omstridt kopisikring

Sony opgiver indtil videre at trykke flere cd'er med selskabets omstridte kopisikring, som i sidste uge blev misbrugt af et bagdørsprogram.

Pladeselskabet Sony BMG bøjer sig nu for den massive kritik selskabet har fået fra sikkerhedsfirmaer og forbrugerorganisationer og stopper foreløbigt produktionen af cd'er med selskabets omstridte kopisikring.

Sony BMG's Extended Copy Protection har den seneste uge været genstand for kritik, fordi den indebærer installation af software, som kan skjule ondsindede programmer.

Sonys software er blevet sammenlignet med et rootkit, en speciel type spionprogram, der kan skjule processer og filer på et system.

I sidste uge dukkede de første eksempler på ondsindede programmer op, som bruger Sonys software til at skjule sig for antivirus-programmer.

Det fik Sony BMG til fredag at smide håndklædet i ringen og stoppe produktionen af cd'er med den omstridte software.

Det drejer sig om omkring 20 titler, hvor softwaren skulle beskytte Sony BMG mod, at køberen tog ulovlige kopier.

Det britiske firma First 4 Internet, som har udviklet softwaren for Sony BMG, har frigivet en opdatering, som gør, at softwaren ikke længere skjuler sig på systemet.

En ny kopisikring, som ikke skjuler sig på systemet, er ifølge firmaet under udvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere