Ny distributør-strategi går ud over kunderne

Jo mere it-distributørerne går efter forbrugerelektronikken, jo ringere muligheder får forhandlerne for at yde slutbrugerne en ordentlig service. Det mener distributøren Rosenmeier, der beklager, at prisen er blevet konge.

I takt med at mere og mere forbrugerelektronik - også kaldet brunvarer - går gennem de store it-distributører, bliver det sværere for slutkunderne at få gode råd og vejledning.

De store it-distributører som Ingram Micro, Tech Data og Scribona forventer alle, at "en væsentlig del af omsætningen" fremover skal hentes på at distribuere forbrugerelektronik som fjernsyn, mediecentre, set top-bokse og mp3- og dvd-afspillere. Actebis regner med, at helt op til en tredjedel af omsætningen skal hentes her, inden der er gået to år.

Ikke alle distributører er lige lykkelige for den udvikling. For eksempel siger siger Jørn Rosenmeier, administrerende direktør for it-distributøren Rosenmeier Electronics:

- Når distributionen af brunvarer som fladskærms-tv og andet forbrugerelektronik flyttes fra producenterne selv til egentlige it-distributører, falder priserne marginalt. Men samtidig forsvinder rådgivningen omkring produkterne.

Prisen presses

At rådgivning forsvinder begrunder Jørn Rosenmeier med, at prisen presses, og der kommer helt andre krav til volumnen, når det er distributørerne, der formidler forbrugerelektronikken i stedet for producenterne.

- Hvis bruttomarginalen falder 25 procent, så skal du som forhandler reducere dine faste omkostninger, og så ryger servicen ofte som noget af det første, forklarer Jørn Rosenmeier.

Han beklager dybt, at prisen på den måde bliver konge, men er samtidig ikke i tvivl om, at der blandt forhandlere og it-butikker vil ske yderligere konsolideringer i den del af branchen.

- Jeg hader multi-distributionsmodellen, hvor produkterne distribueres gennem mange kanaler, og den eneste faktor, der gælder, er prisen, siger Jørn Rosenmeier.

Kim Enrum, der er direktør for Tech Data i Danmark, bekræfter, at økonomien spiller en stor rolle for producenterne, når der kigges på distributionskanal:

- Hvis der var penge i det, ville producenterne selv distribuere, men der er nok ingen, der kan gøre det billigere end os, lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere