Under 10 procent af danske CIOs har bestyrelsesposter

It-direktører bliver i vidt omfang ignoreret, når der skal rekrutteres bestyrelsesmedlemmer til danske virksomheder.

Det fremgår af en rundspørge, Computerworld CIO har foretaget blandt it-direktørerne i de 50 største danske virksomheder.

Kun tre it-direktører herfra har bestyrelsesposter i andre virksomheder, fremgår det af undersøgelsen. 49 har svaret på Computerworld CIO's spørgsmål.

Den største it-repræsentation i danske bestyrelser udgøres, ifølge undersøgelsen, af medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, der er beskæftiget inden for et it-område. I alt 20 procent af bestyrelserne i Danmarks 50 største virksomheder har medarbejdervalgte repræsentanter med it-kompetencer med til bords i bestyrelsessammenhæng.

Andelen af it-direktører med bestyrelsesposter svarer omtrent til situationen i USA. En rapport fra det globale pr-firma Burson Marsteller med titlen "A Missing Comptetency: Boardroom IT Deficit" fokuserer på de manglende it-kompetencer i bestyrelserne. Her har man undersøget bestyrelserne i de 500 største amerikanske virksomheder og konkluderet, at kun otte procent har en nuværende eller tidligere it-direktør med i kredsen.

It-direktørers manglende tilstedeværelse i bestyrelseslokalet betyder ikke, at it også er forsvundet fra dagsordenen. Tværtimod er it-strategi det emne, danske bestyrelser er mest involveret i, ifølge en undersøgelse af bestyrelseskulturen i danske virksomheder, foretaget af Mandag Morgen i 2001.
Mandag Morgen spurgte bestyrelsesformænd og direktører i 116 større danske virksomheder, hvilke strategiske beslutninger bestyrelsen var involveret i.

Omkring 78 procent af bestyrelsesformændene sagde, at de inden for de seneste to år havde været inddraget i beslutninger vedrørende virksomhedens it-strategi. Emnet oversteg dermed langt områder som personaleudvikling, risk management og kommunikation.

Mandag Morgen's undersøgelse er den seneste, der er lavet. Men ifølge eksperter, som Computerworld CIO har talt med, har billedet ikke ændret sig væsentligt. It-strategi, eller emner der på den ene eller anden måde involverer it, er stadigt højt på dagsordenen.

Mandag Morgens undersøgelse fastslog, at danske bestyrelser ikke i tilstrækkelig grad har en bred sammensætning af medlemmer med forskellige kompetencer. Nye bestyrelsesposter bliver primært besat via netværk, med folk der har samme kompetencer som dem, der allerede sidder rundt om bordet.

Denne artikel stammer fra magasinet CIO, der følger med den trykte udgave af Computerworld. Her kan du læse mere om it-direktørernes poster i danske virksomheders bestyrelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere