Tilbage til rødderne - men stadig global

Karsten Steen Sørensen er vendt tilbage til Danmark som ny it-direktør i Grundfos ovenpå en tørn med et barskt oprydningsprojekt som global CIO i York International.

Karsten Steen Sørensens vej er netop gået tilbage til Grundfos i Jylland efter fire år jævnt fordelt på York Internationals hovedkvarter i Pennsylvania i USA og koncernens SAP-projektkontor i Holland. Hjem til hovedlandet hvor Karsten Steen Sørensen inden han kom til York regerede over Legos it.

Og Karsten Steen Sørensen føler sig hjemme hos Grundfos, hvor der tegner sig et spændende arbejdsliv med rum til at udfolde den internationale ballast.

– I store virksomheder har man ofte en global it-afdeling, som er meget lokal. Min største opgave – fordi jeg har den internationale erfaring – bliver at sørge for, at vi kommer til at tænke lokalt og agere globalt for Grundfos koncernen. Om at sørge for at vi får alle med og ikke bliver alt for dominerende her i Bjerringbro.

I kølegiganten York med 25.000 ansatte havde Karsten Steen Sørensen ansvaret for at rulle SAP ud i hele koncernen. Det gav en masse kulturelle erfaringer, i og med at han og hans folk implementerede SAP både i Kina, Singapore, USA og Europa.

Ved samme lejlighed skulle der imidlertid også konsolideres et væld af systemer i et væld af selskaber, der var mere autonome end tro mod koncernfællesskabet. Så arbejdstøjet omfattede ikke fløjlshandsker.

– Det var ét stort oprydningsarbejde. York er omtrent dobbelt så stor som Grundfos og bestående af en masse selvstændige firmaer globalt set – hver med sin ide om, hvordan verden så ud. Der skulle jongleres med firmaer, som egentlig er en del af koncernen, men ikke tror de er det og end ikke hedder York. Man havde ikke haft en kultur for at skabe fælles fodslag, og derfor var det noget af en opgave. Nogle skulle bankes på plads, fortæller Karsten Steen Sørensen.

Han venter mere harmoni på sin nye arbejdsplads.

– Her er en velfungerende it-organisation med en fantastisk kultur og en mere strømlinet approach til verden. Det gælder ikke om at lave radikale ændringer, men om at sikre, at vi får gjort de rigtige ting.
I Grundfos arbejder man også med et stort SAP-projekt, men det har kørt i nogle år og er således godt i gang.

Koncernen har en global SAP-organisation. Så langt er man ikke på infrastrukturområdet; det skal der ses på hen ad vejen. Men hvad angår konsolidering af it-afdelingerne, noterer Karsten Steen Sørensen, at det for ham er vigtigst at sikre, at de vedtagne standarder rulles ud.

– Folk behøver ikke absolut referere til mig; de kan godt referere lokalt. Bare de følger standarderne, siger den nye it-topchef, der har 165 medarbejdere i it-organisationen i Bjerringbro og et budget på et trecifret millionbeløb at gøre godt med.

I et tilbageblik blev han Global CIO i York efter otte måneder som it-chef for koncernens division i Danmark, og i Lego tilbragte han seks år i tre forskellige funktioner – som ansvarlig for it-strategi, med lokalt it-ansvar og de sidste to år med globalt it-ansvar.

Fremtiden tilhører Grundfos – så længe det varer. Karsten Steen Sørensen fylder 58 lige efter nytår, og i Grundfos bliver man pensioneret som 63-årig. Som han selv udtrykker det:

– Jeg regner med at få fem år og fem gode måneder her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere