Plantronics lægger dansk kopi-vare i graven

Amerikanske Plantronics dropper al produktion af spil-headsettet .Audio 110 og tilbagekalder alle eksemplarer fra butikkerne efter pres fra danske Soft Trading. .Audio 110 er nemlig en tro kopi af danskernes Siberia Multi-headset.

Den danske udvikler af spiltilbehør, Soft Trading, har indgået forlig med Plantronics, som Soft Trading har beskyldt for at kopiere produkter fra det danske selskab datterselskab Icemat, hvis produkter anvendes af mange top pc-spillere.

Uenigheden drejer sig ligheden mellem to headset: Icemats Siberia Multi Headset og Plantronics .Audio 110.

Ifølge forliget vil Plantronics nu helt stoppe med at producere .Audio 110, ligesom selskabet vil tilbagekalde alle de producerede eksemplarer, som nu skal destrueres.

- Der var ikke så meget diskussion. Vi har jo design-rettighederne på produktet, og Plantronics' kontaktperson fik næsten et hjertestop, da vi sendte ham et eksemplar af vores headset, siger Kim Rom, kommunikationschef hos københavnske Soft Trading.

Plantronics har i løbet af de to måneder, hvor .Audio 110 nåede at være på gaden, solgt 968 eksemplarer, som ikke kan kaldes tilbage. Det er så lille et antal, at Soft Trading efter alt at dømme ikke vil gøre mere ved sagen.

- Vi overvejer nu, om vi vil gå videre, men antallet er jo ret begrænset, siger Kim Rom.

Han understreger, at Plantronics under dialogen har opført sig "meget professionelt".

- Straks vi henvendte os, bad Plantronics om at få alt materiale at se, og der har faktisk ikke været noget slagsmål - kun noget korrespondance frem og tilbage, siger han.

Icemat sendte headsettet på gaden i begyndelsen af 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere