Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Oracle-rabatter til TDC i centrum for retssag

En Oracle-rabat på 50 procent på fremtidige TDC-indkøb og store rabatter til andre virksomheder er blevet et omdrejningspunkt i den verserende retssag mellem tidligere Oracle-direktør Peter Perregaard og Oracle Danmark.

En rabat på 50 procent på fremtidige TDC-indkøb hos Oracle Danmark var et af flere forhold, som fik den interne revision hos Oracle til at kræve en forklaring af den tidligere administrerende direktør Peter Perregaard.

Blandt de øvrige uoverensstemmelser hos Oracle Danmark var et forkert bogført milliontilskud til den islandske partner Skyrr.

Tilskuddet blev ifølge Peter Perregaards forklaring i Østre Landsret den direkte årsag til, at han selv og salgsdirektør Jan Skelbæk blev bortvist fra Oracle i april 2004.

Udover Skyrr-tilskuddet krævede den interne undersøgelse hos Oracle også en forklaring på TDC-rabatten.

Endvidere var en aftale om gratis konsulentydelser til Accenture i forbindelse med et Oracle-baseret lønsystem i Københavns Kommune blandt de mindst seks forhold, der påkaldte sig et kritiske blik.

Forskellige forklaringer

TDC-rabatten på 50 procent i forhold til Oracles listepriser har de seneste dage været genstand for flere forskellige forklaringer i sagen mellem Peter Perregarrd og Oracle.

Peter Perregaard har forklaret, at han som administrerende direktør for Oracle Danmark havde beføjelse til at godkende rabatter på op til 50 procent, som den TDC angiveligt fik af den nu tidligere salgsdirektør Jan Skelbæk.

Salgsdirektør Jan Skelbæk har i retten forklaret, at den omstridte TDC-aftale var kendt af både Peter Perregaard og Oracle-manden Brett Reeves, der fra februar til september 2003 midlertidigt var hentet til Danmark for at passe posten som finansdirektør hos Oracle.

Brett Reeves afviste imidlertid at kende til aftalen, da han tirsdag fik den præsenteret i retten.

Han fandt den endvidere i strid med Oracles interne regler, fordi den ikke var en del af hovedkontrakten med TDC og endvidere fremadrettet lovede TDC rabat på produkter, der endnu ikke var indgået købsaftaler om.

Brett Reeves forklarede endvidere, at Peter Perregaard som administrerende direktør for Oracle Danmark efter hans mening ikke havde haft beføjelser til at godkende en sådan aftale.

Den type aftaler skal ifølge Brett Reeves godkendes langt højere oppe i Oracle-systemet.

Peter Perregaards forsvarer fremhævede, at TDC-aftalen fra Oracles side kunne annulleres med 30 dages varsel, men det ændrede ikke ved den tidligere finansdirektørs opfattelse af, at den var i strid med Oracles interne regler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere