Netekspert skraber indhold og scorer kroner

Hjemmesiden 21winners.dk skraber indhold fra danske web-sider og bruger det bagefter til at score tusinder af kroner på Google-annoncer. Eksperten Mikkel DeMib Svendsen kritiseres for at spamme søgemaskiner.

En samling websteder under navnet 21winners.dk vækker harme hos konkurrenterne i den danske branche for søgemaskineoptimering.

21winners.dk er opdelt i undersider som "Mobiltelefoner", "Flybilletter" og "Viagra", hvor indhold skrabet fra andre hjemmesider bruges til at lede folk videre til indbringende Google-annoncer.

Siden ejes via et par underselskaber af weboptimerings-selskabet Red Zone Global, som er stiftet af Mikkel deMib Svendsen.

Kritiserer fremgangsmåden

Hos selskabet Trafikoptimering falder det teknisk chef Jesper B. Jensen for brystet, at man ved søgninger på Google på eksempelvis "BRF lånetilbud" får tilbudt sider under 21winners.dk, der reklamerer for en masse andre typer lånetilbud på sparsomt udsmykkede websider, som udelukkende indeholder tekstlinks.

Informationerne på siderne er tilsyneladende automatisk genereret fra tekstbidder på de oprindelige sider.

- Det er uheldigt, at Mikkel deMib selv misbruger andre firmanavne for at tjene stort på Googles returkommission, når han selv flere gange har udtalt sig kritisk omkring søgemaskineoptimering og snyd med Google-klik, siger Jesper B. Jensen.

Reklamerer for egne sider

Han mener samtidig, at Mikkel deMib Svendsen bruger ufine metoder, når han omtaler 21winners.dk og andre sider, der har overladt annonceringen til Red Zone Global, i en blog om webmarkedsføring.

Omtale i weblogs er nemlig en kendt måde at give bedre placeringer i Google-systemet.

Steven Snedker fra selskabet Vertikal.dk, som rådgiver om nettet, er lige så kategorisk i sin karakteristik af websteder som 21winners.dk, uden at han dog forholder sig til om der finder et misbrug af firmanavne sted.

Men der er tale om forurening af internet, mener han.

- 21winners er søgemaskinespam, og søgemaskinespammere er pak, der hverken tjener samfundet eller brugerne, siger han.

Tager kritikken afslappet

Hos Red Zone Global tager Mikkel deMib Svendsen kritikken helt afslappet.

- Man kan diskutere kvaliteten af det, jeg laver, men det er ikke ulovligt, siger han.

Han synes, at et udtryk som "søgemaskinespam" er udtryk for en moraliserende holdning.

I stedet må man forholde sig til, hvad der virker for annoncørerne – og det gør mere tyndbenede sider som 21winners.dk ifølge målinger, siger han.

- Jo dårligere de annoncebærerende sider var, jo højere var konverteringerne, og det er jo et interessant paradoks. Jeg vil jeg æde min hat på, at jeg tjener langt mere på et tyndbenet site med lidt information, end I gør på Computerworld, siger Mikkel DeMib Svendsen.

Google bærer selv ansvaret

Han mener, at det er helt ulogisk at kritisere markedsføringsfolk for at lave markedsføring, der virker – lige som man må klandre chefredaktøren og ikke dygtige pr-folk, der lykkes med at få pressemeddelelser trykt i avisen uden kritisk journalistisk bearbejdning.

Mikkel deMib Svendsen mener, at folk, som er utilfredse med, at sider som 21winners.dk får gode resultater i Google, må klage til Google selv.

Han erkender dog blankt, at det meget sjældent lykkes at få noget respons på den slags henvendelser til søge-giganten.

Mikkel deMib Svendsen henviser også til Google på spørgsmålet om, præcis hvilken indtjening sider som 21winners.dk kan generere for ejerne.

Det fremgår nemlig af aftalerne med Adsense, at man ikke må diskutere sin omsætning, forklarer han.

Link til Mikkel deMib Svendsens weblog med omtale af reklamesider: http://demib.blogspot.com/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere