Oracle-advokat: Ingen erstatning til Perregaard

Oracle afviste mandag i Østre Landsret ethvert grundlag for erstatning til den tidligere direktør Peter Perregaard, der blev fyret efter rod i bogføringen.

Der er ikke skyggen af grundlag for, at it-giganten Oracle skal betale erstatning til den tidligere administrerende direktør og europæiske topchef, Peter Perregaard.

Det fastslog Oracles advokat Mariann Norrbom, da hun mandag afsluttede fremstillingen af den verserende sag ved Østre Landsret mellem Peter Perregaard og Oracle Danmark om uretmæssig bortvisning.

Umiddelbart forinden var Peter Perregaards advokat Per Håkon Schmidt nået til den stik modsatte konklusion.

Han fastslog i sin afsluttende procedure, at flere vidneafhøringer den seneste uge har dokumenteret, at bortvisningen af Peter Perregaard i april sidste år var uretmæssig.

Hvem der har ret, er det nu op til dommerne i Østre Landsret at afgøre.

Flere årsager til bortvisning

Peter Perregaard blev bortvist fra Oracle sammen med salgsdirektør Jan Skelbæk, efter en intern revision havde afsløret rod med bogføringen af tilskud på en million kroner til den islandske partner Skyrr.

Rodet med udbetalingen var angiveligt den direkte årsag til, at Peter Perregaard blev bortvist, men Oracles advokat antydede mandag, at også andre forhold har spillet ind.

Blandt andet er der internt afsløret flere tilfælde af såkaldte 'side letters', der ved siden af hovedkontrakter og i strid med Oracles interne regler har givet særlige rabatter til storkunder.

Aftalerne havde angiveligt potentialet til at koste Oracle op mod otte millioner kroner.

Den islandske aftale er indgået af salgsdirektør Jan Skelbæk, der umiddelbart før retssagen indgik forlig med Oracle.

Et af retssagens stridspunkter er, om særaftaler med storkunder er indgået med Peter Perregaards godkendelse eller ej.

Peter Perregaards advokat Per Håkon Schmidt fremhævede i de afsluttende bemærkninger, at ansvaret for den omstridte aftale om betalingen af en millioner kroner til den islandske partner lå hos Jan Skelbæk.

- Det er derfor helt barokt, at Oracle har indgået forlig med Jan Skelbæk i sagen, og at han har fået en større sum penge, sagde Per Håkon Schmidt.

Efterlyser motiv til snyd

Peter Perregaards advokat fremførte endvidere, at Perregaard ikke selv har haft noget motiv til at indgå den kritiserede aftale med den islandske partner.

Oracles advokat Mariann Norrebom mente omvendt, at Peter Perregaard på grund af en trængt økonomi i Oracle netop har haft et motiv til at presse Jan Skelbæk til at indgå aftalen med den islandske partner.

Islandske Skyrr havde således tilbageholdt betalingen af ni millioner kroner til Oracle i forsøg på at presse en aftale igennem om rettighederne til islandske versioner af Oracles software.

Hvis ikke betalingen var faldet på plads før udgangen af august 2003 havde det angiveligt ført til et endnu større minus i Oracles i forvejen pressede regnskab.

Peter Perregaard har forklaret, at han støttede Jan Skelbæk i at indgå aftalen med den islandske partner uden godkendelse fra Oracles juridiske afdeling.

Stadig direktør

Perregaard har dog samtidig pointeret, at han på tidspunktet for aftalen ikke længere var direktør i Danmark. men var i en europæisk Oracle-stilling, og at det derfor ikke var op til ham formelt at godkende aftalen.

Den forklaring blev mandag fejet af banen af Oracles advokat Mariann Norrbom. Hun fremhævede, at der havde været tale om et glidende jobskifte mellem Peter Perregaard og den kommende direktør Stig Jørgensen.

Hun mener derfor, at Peter Perregaard om ikke formelt så reelt var ansvarlig for den daglige drift hos Oracle Danmark, da aftalen med islændingene faldt endeligt på plads i slutningen af august 2003.

Det er endnu usikkert, hvornår der foreligger en afgørelse i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere