Svenske pirater vil i Riksdagen

Det nye svenske parti Piratpartiet sigter efter en plads i den svenske Riksdag, hvor det vil arbejde for en komplet ophævelse af ophavsretten.

En gruppe svenske fildelere vil med partistifter Rickard Falkvinge i spidsen forsøge at blive valgt ind i den svenske pendant til Folketinget, Riksdagen.

Det skal ske med deres nyetablerede parti Piratpartiet, der officielt blev stiftet nytårsdag med søsættelsen af dets website.

Piratpartiet har kun ét punkt på partiprogrammet, og det er helt at få afskaffet ophavsretten i Sverige.

Million besøgende

Partiet har fået særdeles stor omtale i Sverige, hvilket har overrasket 34-årige Rickard Falkvinge - eller Rick Falconwing, som han også kalder sig - en del.

Hans website fik eksempelvis en million besøgende allerede den første dag, den var i luften.

- Det ser ud, som om der er et enormt stort undertrykt behov, siger Rickard Falkvinge til idg.se.

Han er af den opfattelse, at de fleste svenskere i bund og grund er imod ophavsretsloven, men at det ikke er nået igennem til de svenske politikere og magthavere. Det skal hans parti rette op på.

- I dag findes der masser af musikere, der brænder for deres musik og som gør det gratis i fritiden, mens pladeselskaberne tager 189 (svenske, red) kroner for en cd, hvor blot de 4,50 kroner går til kunstneren. Det kan ikke være rigtigt, siger han til idg.se.

De kan leve af at optræde

Her fremfører han også, at han ikke angriber spørgsmålet om, hvorvidt musikere og andre skal have betaling for deres arbejde.

- Men ophavsretten, der gør, at man skal betales flere gange for sit arbejde, er et relativt nyt påfund. Tidligere har kunstnerne jo ernæret sig ved eksempelvis at optræde, siger han.

Piratpartiet mener, at der findes omkring en million fildelere i Sverige. Af dem skal under fjerdedel stemme på Piratpartiet til næste Riksdagsvalg, hvis partiet skal sikres plads.

Det tror Rickard Falkvinge godt kan lade sig gøre.

- Fildelerne i Sverige er förbannade over, at de kriminaliseres over en nat, siger han.

Relevant link

Piratpartiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere