It-giganter går sammen - AJAX skal frem i verden

En stor gruppe it-firmaer med IBM i front går sammen om give et løft til teknikken AJAX, der gør det muligt at skabe interaktive applikationer direkte i en webbrowser.

Fremtiden for applikationer kan ligge i webbrowsere som Internet Explorer og Mozilla Firefox, og en række store it-firmaer med IBM i spidsen er derfor gået sammen om sætte gang i teknikken AJAX.

AJAX er blandt de mest omtalte teknikker inden for webudvikling, og den gør det muligt at skabe interaktive applikationer direkte i en webbrowser.

Open AJAX

Gruppen bag det nye initiativ kalder sig Open AJAX og vil samarbejde om de AJAX-værktøjer, som udviklere kan bruge til at skabe bedre web-applikationer.

AJAX er en forkortelse for asynkron JavaScript og XML.

Kombinationen af de to gør det muligt at skabe avancerede funktioner på en webside, uden at den skal genindlæses i browseren, hver gang brugeren sender eller modtager data.

Dermed bliver det i en webbrowser muligt at skabe applikationer, der i højere grad minder om traditionelle Windows-programmer.

Gmail blandt de mest kendte

Blandt de mest kendte eksempler på brugen af AJAX er Googles mailtjeneste Gmail og fotodelings-tjenesten Flickr, som sidste år blev købt af Yahoo.

Men AJAX har også potentiale for erhvervslivet, når forretningssystemer går online og skal bruges direkte fra webbrowseren i stedet for at installere programmer på computeren.

Ifølge Rod Smith fra IBM vil selskabet foreslå, at et AJAX Toolkit Framework bliver gjort tilgængelig for offentligheden under Apache- og Mozilla-licenser.

- Gruppen har samlet sig for at samarbejde ved at donere open source-kode, for at samarbejde om værktøjerne og se AJAX nå den næste fase af adoptering. Virksomheder bliver nu mere interesserede i AJAX, men værktøjerne halter efter teknologien, siger han til den amerikanske udgave af Computerworld.

Blandt deltagerne i gruppen Open AJAX er foruden IBM også BEA Systems, Borland International, Novell, Oracle og Red Hat.

AJAX udgør på den tekniske side en central del i konceptet Web2.0, der dækker over, at internettet er på vej mod sin næste fase med øget interaktivet, funktionalitet og deltagelse på hjemmesider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere