Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Verdens største mobilmesse skudt i gang

En række danske firmaer stikker de næste dage næsen frem på verdens største mobilmesse, 3GSM, i Barcelona, hvor 50.000 mennesker ventes at kigge forbi. Også Michael Mathiesen dukkede op i vrimlen.

Barcelona: Mobildistributøren Dangaard Telecom, spilfirmaet Kiloo og SIM-kort-producenten XponCard er blandt de danske firmaer, som netop nu kæmper om hele mobilverdenens opmærksomhed på messen 3GSM i Barcelona, Spanien.

Messen er i år flyttet fra Cannes – der ganske simpelt blev for lille – til Barcelona, hvor arrangørerne forventer, at op mod 50.000 mennesker vil kigge forbi.

De kan blandt andet møde Dangaard Telecom, der også deltager i forbrugerelektronik-messen CES og it-messen Cebit, men nu alligevel holder mest af 3GSM.

- Vi deltog for første gang for fire år siden og må konstatere, at det for Dangaard mere og mere bliver stedet, hvor vi positionerer os, siger Alfred Blank, der netop er tiltrådt som Vice President.

Møder distributører og partnere

Dangaard bruger messen til at møde distributører og partnere, ligesom mobildistributøren også benytter lejligheden til at smide et par pressemeddelelser på gaden i samarbejde med selskaber som Microsoft.

Også SIM-kort-producenten XponCard har sin egen stand på messen i hård konkurrence med de i alt 962 firmaer, der udstiller.

- Vores branche er inden for SIM-kort, og den er tilpas smal til, at vi er nødt til at være her og vise vores ansigt udadtil, fortæller salgsdirektør Flemming Iversen.

Selskabet har 25 ansatte med på messen, uden at der dog er forventninger om at få underskriften på nye kontrakter med hjem i flyet til Danmark.

- Du kan skabe nye kontakter, men det er sjældent, at det er noget, der bærer frugt to minutter efter, siger Flemming Iversen.

Masser af Mathiesen-møder

Et kendt ansigt dukker kort efter op i vrimlen foran XponCards stand.

Den tidligere 2M-stifter Michael Mathiesen tager sig tid til at svare på et enkelt spørgsmål om, hvad han laver i Barcelona, hvor hans firma Cellpoint ingen stand har.

- Vi holder en masse møder hernede. Du slipper simpelthen for at rejse tusindvis af kilometer hele verden rundt, siger Michael Mathiesen, inden han haster videre.

Samme begrundelse bruges af Alfred Blank fra Dangaard Telecom, der understreger at det letter voldsomt på rejsebudgettet at mødes til 3GSM frem for at tage på smutture til Asien.

Modsat Sverige er de danske firmaer på 3GSM ikke gået sammen om en fællesstand.

Konvergens forventes at blive det helt store tema på årets messe, hvor mobiltelefoner, håndholdte computere, internettet og IP-telefoni hurtigt er ved at smelte sammen.

Både Nokia og Microsoft afholder mandag deres store pressekonferencer, inden Microsoft-topchef Steve Ballmer tirsdag er årets hovedtaler.

Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere