Nyt million-underskud til e-Boks

For fjerde år i træk har e-Boks tabt millioner. Selskabet mistede ni millioner kroner i 2005 og har nu i alt kostet de tre ejere 56 millioner kroner siden etableringen i 2001.

For fjerde år i træk buldrer pengene ud af kassen på selskabet bag den elektroniske rudekuvert, e-Boks.

Selskabet fik i sit fjerde fulde regnskabsår et underskud på ni millioner kroner ud af en omsætning på 14 millioner kroner, viser regnskabet fra e-Boks-medejeren, Post Danmark.

Det betyder, at e-Boks i hele sin godt fire-årige levetid har tabt samlet 56 millioner kroner.

Selskabet ejes ligeligt af Post Danmark, PBS og KMD, der dermed hver har tabt et pænt million-beløb på den elektroniske postboks.

Pæn fremgang på brugersiden

De store tab kommer, selv om e-Boks gennem alle årene har oplevet en pæn fremgang på brugersiden, mens det har været lidt mindre på leverandør-siden, selv om mange myndigheder og banker har taget den elektroniske postboks til sig.

Som et nyt tiltag indførte selskabet i begyndelsen af denne uge en betalingstjeneste, hvor brugerne mod betaling kan købe ekstra plads, så boksen kan bruges som en egentlig dokument-mappe.

Samtidig har selskabet fra november 2005 håndteret lønsedler og årsopgørelser fra omkring 165.000 statsansatte, efter selskabet i august 2005 vandt opgaven foran TDC, WM-data og Traen.

Den ordre vil sikre en positiv effekt på selskabets 2006-regnskab, mener administrerende direktør i e-Boks, Henrik Andersen.

Han forventer, at 2006 i det hele taget rent økonomisk bliver et vendepunkt for e-Boks.

Balance i 2006

- Det tager tid at få opbygget den nødvendige infrastruktur, men nu er den på plads. Samtidig er vi kommet op på 815.000 brugere og flere end 550 afsendere. Vi forventer, at det betyder, at regnskabet kommer til at balancere i 2006, siger Henrik Andersen.

Han tilføjer, at der i årets to første måneder har været balance i regnskabet.

E-boks blev lanceret i 2001 og ejes i dag af Post Danmark, PBS og KMD, som hver står bag en tredjedel af selskabet.

E-boks tjener penge på, at virksomhederne betaler et mindre beløb for hvert udsendt elektronisk brev. Det kræver, at mange brugere modtager mange breve.

Henrik Andersen understreger, at det også fremover vil være gratis for brugerne at benytte standardfunktionerne i e-Boks.

Indtægterne skal hentes fra afsenderne og fra brugernes tilkøb af tjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere