Skinsyge dating-bureauer slås om domæne

Striden om domænenavnet dating2.dk fortsætter. Fredag har I’m dating too frist for indgivelse af svar til Klagenævnet for Domænenavne.

Slåskampen om retten til domænenavnet dating2.dk fortsætter med uformindsket styrke.

Dating.dk-ejerne Freeway har trukket konkurrenten I'm dating too i Klagenævnet for Domænenavne, fordi firmaet mener, at domænenavnet dating2.dk er et plagiat af dating.dk.

Fredag har I’m dating too frist for indgivelse af svar til Klagenævnet for Domænenavne.

Holdningen i svaret er, at dating.dk ikke kan have patent på domæner, hvor ordet dating indgår, siger talsmand for I'm dating too, Janus Hansen.

Dating et almindeligt ord

- Der findes 600 domæner med ordet dating, og fordi ordet er så generel en del af det danske sprog kan dating.dk ikke have patent på at bruge det, siger Janus Hansen.

Janus Hansen mener, at firmaet har en god sag i klagenævnet for domænenavne. Nævnet træffer afgørelse indenfor fire uger.

Siden sagen begyndte, har I’m dating too en overgang haft datingsiden flyttet, så dating2.dk henviste til adressen dating24free.com. Men det er nu ændret igen.

- Flytningen skal ikke ses som udtryk for, at vi har givet op på forhånd. Det var en fejl, siger Janus Hansen.

Har tidligere vundet

Dating.dk har tidligere fået medhold i andre sager i Klagenævnet for Domænenavne.

Eksempelvis afgjorde nævnet i september sidste år, at registreringen af domænenavnet datind.dk omgående skulle slettes.

Det skete med henvisning til, at Dating.dk har erhvervet en såkaldt kendetegnsret til betegnelsen 'dating.dk'.

Hos Freeway forventer Peter Sønderby, at Klagenævnet for Domænenavne vil frakende dating2.dk retten til at bruge navnet.

- Vi har ikke noget imod versioner som for eksempel farmerdating eller lignende, for vi føler ikke, at vi har eneret på ordet dating. Men det er jo et decideret plagiat af os, når man bare sætter et to-tal bagved. Det vil vi ikke have, og det skulle undre mig meget, hvis ikke vi vinder, siger han.

I’m dating too har i øjeblikket lige under 100 brugere på sitet, oplyser Janus Hansen.

Det var i første omgang ikke muligt at få en kommentar fra Freeway. Computerworld har senere modtaget en kommentar, som er tilføjet artiklen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere