Unwire og TDC vinder årets e-handelspris

IT-Branchen uddelte torsdag aften hæder til frontløberne inden for e-handel. En nyindstiftet pris til en e-handels-ildsjæl gik til Thomas Madsen-Mygdal. Hovedprisen gik til Unwire.

92 opstillede kandidater, og fem der gik hjem med en førstepræmie.

Torsdag aften blev årets e-handelspris uddelt i Børsbygningen med IT-Branchen som arrangør og vært.

Hovedprisen, e-handel mellem virksomheder, gik i år til Unwire, der sælger løsninger, som kan håndtere mobile tjenester af alle slags.

De færreste forbrugere kender til firmaet, men ifølge dommernes motivering har det flere årlige transaktioner end PBS.

Titlen som bedste e-handelsløsning til forbrugere blev tildelt musikbutikken fra TDC Totalløsninger, tdcmusik.dk.

Ægte e-business
I de andre kategorier løb Byggestart.dk med titlen som årets bedste nystarter, foran blandt andet Engodsag.dk og Wimax-udbyderen Clearwire, mens prisen for bedste e-service gik til IBM Food & Agro for landmandsportalen.dk, der bliver brugt af 75 procent af danske landmænd.

En af årets tendenser var den store udbredelse af ægte e-business, ifølge Morten Kamper, direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel.

Han hæfter sig ved, hvordan handel på websiden i stigende grad bliver helt integreret med firmaets økonomistyringssystem.

– Det nye er, at vi nu også ser det hos små virksomheder og nystartere, så selvom det ikke er så nemt, som det lyder, så er det blevet væsentligt nemmere for en virksomhed at drive rigtig e-business og ikke bare handel over nettet, siger han.

Overliggeren hæves hvert år
Kommunikationsdirektør Henrik Egede fra IT-Branchen, er imponeret over det stadigt stigende niveau.

– Overliggeren bliver hvert år hævet et stykke for hvad, der er rigtig godt. I dag ser vi mange services, der var en sjældenhed for to-tre år siden, for eksempel integration med mobile platforme eller kombinationer, hvor forbrugeren får en meget avanceret adgang til information, siger Henrik Egede, kommunikationsdirektør i IT-Branchen.

Som eksempel nævner han fastfood-siden Just-Eat.dk, hvor man inden pizzaen bestilles kan tjekke, hvilke pizzeriaer Fødevarestyrelsen har uddelt sure smiley'er til.

Just-Eat.dk fik en tredjeplads i kategorien e-handel til forbrugere.

Årets e
TV2 Sputnik, der sælger film og tv-udsendelser over internettet, fik årets specialpris, der gives til en nytænkende og innovativ løsning. Og blandt publikum var engodsag.dk favoritten, der løb med årets publikumspris.

Som noget nyt uddelte dommerpanelet prisen "årets e" til en ildsjæl inden for e-handel.

Det blev Thomas Madsen-Mygdal, der fik æren, fordi han med dommernes ord er et "konstant forbillede og en konstant fornyer af den danske e-handelsbranche".

Thomas Madsen-Mygdal er blandt andet arrangør af Reboot-konferencerne og var som 17-årig medstifter af Danmarks første webbureau, Mondo, tilbage i 1995.

Relevant link

ehandelsprisen.dk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.