Unwire og TDC vinder årets e-handelspris

IT-Branchen uddelte torsdag aften hæder til frontløberne inden for e-handel. En nyindstiftet pris til en e-handels-ildsjæl gik til Thomas Madsen-Mygdal. Hovedprisen gik til Unwire.

92 opstillede kandidater, og fem der gik hjem med en førstepræmie.

Torsdag aften blev årets e-handelspris uddelt i Børsbygningen med IT-Branchen som arrangør og vært.

Hovedprisen, e-handel mellem virksomheder, gik i år til Unwire, der sælger løsninger, som kan håndtere mobile tjenester af alle slags.

De færreste forbrugere kender til firmaet, men ifølge dommernes motivering har det flere årlige transaktioner end PBS.

Titlen som bedste e-handelsløsning til forbrugere blev tildelt musikbutikken fra TDC Totalløsninger, tdcmusik.dk.

Ægte e-business
I de andre kategorier løb Byggestart.dk med titlen som årets bedste nystarter, foran blandt andet Engodsag.dk og Wimax-udbyderen Clearwire, mens prisen for bedste e-service gik til IBM Food & Agro for landmandsportalen.dk, der bliver brugt af 75 procent af danske landmænd.

En af årets tendenser var den store udbredelse af ægte e-business, ifølge Morten Kamper, direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel.

Han hæfter sig ved, hvordan handel på websiden i stigende grad bliver helt integreret med firmaets økonomistyringssystem.

– Det nye er, at vi nu også ser det hos små virksomheder og nystartere, så selvom det ikke er så nemt, som det lyder, så er det blevet væsentligt nemmere for en virksomhed at drive rigtig e-business og ikke bare handel over nettet, siger han.

Overliggeren hæves hvert år
Kommunikationsdirektør Henrik Egede fra IT-Branchen, er imponeret over det stadigt stigende niveau.

– Overliggeren bliver hvert år hævet et stykke for hvad, der er rigtig godt. I dag ser vi mange services, der var en sjældenhed for to-tre år siden, for eksempel integration med mobile platforme eller kombinationer, hvor forbrugeren får en meget avanceret adgang til information, siger Henrik Egede, kommunikationsdirektør i IT-Branchen.

Som eksempel nævner han fastfood-siden Just-Eat.dk, hvor man inden pizzaen bestilles kan tjekke, hvilke pizzeriaer Fødevarestyrelsen har uddelt sure smiley'er til.

Just-Eat.dk fik en tredjeplads i kategorien e-handel til forbrugere.

Årets e
TV2 Sputnik, der sælger film og tv-udsendelser over internettet, fik årets specialpris, der gives til en nytænkende og innovativ løsning. Og blandt publikum var engodsag.dk favoritten, der løb med årets publikumspris.

Som noget nyt uddelte dommerpanelet prisen "årets e" til en ildsjæl inden for e-handel.

Det blev Thomas Madsen-Mygdal, der fik æren, fordi han med dommernes ord er et "konstant forbillede og en konstant fornyer af den danske e-handelsbranche".

Thomas Madsen-Mygdal er blandt andet arrangør af Reboot-konferencerne og var som 17-årig medstifter af Danmarks første webbureau, Mondo, tilbage i 1995.

Relevant link

ehandelsprisen.dk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Staten beordrede kommunerne til at stoppe med at sende personfølsomme data ud i landet i juni: Siden er 11 nye kommuner begyndt at sende data til Holland
I slutningen af juni blev KL beordret af staten til at stoppe danske kommuners tilslutning til it-systemer, der fører data på beskæftigelsesområdet ud af landet. Det er ikke sket. Til gengæld har yderligere 11 kommuner tilsluttet sig KMD Momentum siden.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.