Unwire og TDC vinder årets e-handelspris

IT-Branchen uddelte torsdag aften hæder til frontløberne inden for e-handel. En nyindstiftet pris til en e-handels-ildsjæl gik til Thomas Madsen-Mygdal. Hovedprisen gik til Unwire.

92 opstillede kandidater, og fem der gik hjem med en førstepræmie.

Torsdag aften blev årets e-handelspris uddelt i Børsbygningen med IT-Branchen som arrangør og vært.

Hovedprisen, e-handel mellem virksomheder, gik i år til Unwire, der sælger løsninger, som kan håndtere mobile tjenester af alle slags.

De færreste forbrugere kender til firmaet, men ifølge dommernes motivering har det flere årlige transaktioner end PBS.

Titlen som bedste e-handelsløsning til forbrugere blev tildelt musikbutikken fra TDC Totalløsninger, tdcmusik.dk.

Ægte e-business
I de andre kategorier løb Byggestart.dk med titlen som årets bedste nystarter, foran blandt andet Engodsag.dk og Wimax-udbyderen Clearwire, mens prisen for bedste e-service gik til IBM Food & Agro for landmandsportalen.dk, der bliver brugt af 75 procent af danske landmænd.

En af årets tendenser var den store udbredelse af ægte e-business, ifølge Morten Kamper, direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel.

Han hæfter sig ved, hvordan handel på websiden i stigende grad bliver helt integreret med firmaets økonomistyringssystem.

– Det nye er, at vi nu også ser det hos små virksomheder og nystartere, så selvom det ikke er så nemt, som det lyder, så er det blevet væsentligt nemmere for en virksomhed at drive rigtig e-business og ikke bare handel over nettet, siger han.

Overliggeren hæves hvert år
Kommunikationsdirektør Henrik Egede fra IT-Branchen, er imponeret over det stadigt stigende niveau.

– Overliggeren bliver hvert år hævet et stykke for hvad, der er rigtig godt. I dag ser vi mange services, der var en sjældenhed for to-tre år siden, for eksempel integration med mobile platforme eller kombinationer, hvor forbrugeren får en meget avanceret adgang til information, siger Henrik Egede, kommunikationsdirektør i IT-Branchen.

Som eksempel nævner han fastfood-siden Just-Eat.dk, hvor man inden pizzaen bestilles kan tjekke, hvilke pizzeriaer Fødevarestyrelsen har uddelt sure smiley'er til.

Just-Eat.dk fik en tredjeplads i kategorien e-handel til forbrugere.

Årets e
TV2 Sputnik, der sælger film og tv-udsendelser over internettet, fik årets specialpris, der gives til en nytænkende og innovativ løsning. Og blandt publikum var engodsag.dk favoritten, der løb med årets publikumspris.

Som noget nyt uddelte dommerpanelet prisen "årets e" til en ildsjæl inden for e-handel.

Det blev Thomas Madsen-Mygdal, der fik æren, fordi han med dommernes ord er et "konstant forbillede og en konstant fornyer af den danske e-handelsbranche".

Thomas Madsen-Mygdal er blandt andet arrangør af Reboot-konferencerne og var som 17-årig medstifter af Danmarks første webbureau, Mondo, tilbage i 1995.

Relevant link

ehandelsprisen.dk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Guldkorn fra it-toppen: Det skal CIO'en fokusere på i 2019
Første del: Hvad skal stå øverst på din strategiske dosmerseddel i 2019? Er det i år, I skal igang med blockchain, eller er det måske på tide at få taget et alvorsord med topchefen om, hvordan it kan bidrage til forretningen? Computerworld har spurgt en række profiler fra it-toppen om, hvad de mener, at du skal have fokus på det kommende år.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Derfor er manglende fokus på print-sikkerhed en trussel for virksomheder
Selvom it-truslerne er stigende, så følger indsatsen på hardware-fronten ofte ikke trop. Mere end noget andet sted, gør dette sig gældende med printere. Men er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko.