Siemens henter millioner i pensionsselskab

Siemens Business Services har landet en kontrakt på et større to-cifret millionbeløb hos Industriens Pension, der er ved at opbygge egne it-systemer efter et brud med pensionsgiganten ATP.

Siemens Business Service har landet en outsourcing-kontrakt på et større to-cifret millionbeløb hos Industriens Pension.

Pensionsselskabet har 310.000 medlemmer og placerer nu it-driften hos Siemens Business Service på en fire-årig kontrakt. Også IBM, KMD og CSC har angiveligt budt på opgaven.

- Vi har opsagt vores aftale med ATP om håndtering af medlemmer og virksomheder. I forbindelse med etableringen af vores eget it-system, har vi brug for en samarbejdspartner på it-driften, siger vicedirektør Laila Mortensen, Industriens Pension.

Egne løsninger

Industriens Pension dropper samarbejdet om driften med ATP ved indgangen til 2007.

I øjeblikket arbejdes der på højtryk med at etablere egne it-systemer til at overtage opgaverne.

Pensionsselskabet har i den forbindelse købt et forsikringskernesystem fra it-leverandøren Edlund, et workflow-system fra Steria og et indbetalings- og indberetningssystem fra Capgemini.

Industriens Pension står sammen med Capgemini selv for at binde løsningerne sammen på en .net-baseret Microsoft-platform.

Nu er driften af platformen via en outsourcing-aftale placeret hos Siemens Business Services efter et kort forhandlingsforløb, der blev indledt først i det nye år.

Flere penge i kassen

- Vi har vurderet leverandørerne ud fra et miks af kvalitet og pris. Vi har valgt Siemens, fordi de virker til at være langt fremme på området og har styr på deres processer, siger Laila Mortensen.

Siemens Business Service har via selskabets aktiviteter i blandt andet Østrig været i stand til at levere særlige Microsoft-kompetencer i forbindelse med opbygningen af driftsløsningen.

Siemens Business Service mistede sidste år en driftsaftale med Københavns Amt på et trecifret millionbeløb, da amtet droppede Siemens til fordel for NNIT i Novo Nordisk-koncernen.

Med den nye aftale med Industriens Pension har Siemens landet en ny kunde i den finansielle sektor, hvor selskabet i forvejen løser opgaver for kunder som PFA og Nordea.

Siemens Business Service har ikke ønsket at kommentere den nye kontrakt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere