Storagevirtualisering er blevet voksen

Efter en skuffende start byder storagevirtualisering nu på så store økonomiske og administrative gevinster, at analytikere råder firmaer til at komme i gang.

Efter en skuffende start byder storagevirtualisering nu på så store økonomiske og administrative gevinster, at analytikere råder firmaer til at komme i gang.

Tanken om digital Alzheimers eller Parkinsons kan ryste enhver it-chef, men det var faktisk det, der ramte nogle installationer i storagevirtualiseringens barndom. Hændelserne har givet teknologien et dårligt image, men ifølge analytikerhuse som IDC og Gartner er mistilliden ikke længere på sin plads.

At it-cheferne den gang vovede sig ind på storagevirtualisering skyldtes de mange løfter om store fordele ved at “se” alle eksterne lagringsenheder som én samlet pulje. Teknologien ville give en forenklet administration af storageenhederne, og virtualiseringen vedrørte typisk de store separate lagre, som ikke var koblet op på lokalnettet, men i stedet på eget højhastighedsnet, SAN (Storage Area Network).

Blandt de andre løfter var en kraftig reduktion i behovet for manuel indgriben, højere oppetid og langt bedre udnyttelse af hardware – altså besparelser.

Det gik galt

Konceptet var rigtigt, og i de tilfælde, hvor it-leverandøren holdt virtualiseringen inden for “egne bokse”, gik alt godt. Typisk skete det i den høje ende af markedet.
Der fandtes dog også løsninger til mellemstore virksomheder, hvor hverken penge eller datamængde berettigede til Rolls Royce-løsninger.

Også her var der topkarakterer til den kunstneriske udførelse, men den tekniske udførelse trak ned, og det kunne gå grueligt galt. Hvis hjertet i virtualiseringen – typisk en controller – gik ned, kunne man ende på herrens mark. Ingen anede, hvor data var placeret, for det havde kontrolenheden jo afgjort pr. automatik. Netop det var forudsætningen for den bedre udnyttelse af hardwaren.
Hewlett-Packard var blandt de it-leverandørere, der brændte fingrene. Årsagen var en satsning på en Windows NT-baseret controller.

Læs hele historien i det trykte magasin CIO (april 2006)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere