DK-Hostmaster viser anonyme domæneejere

Med den nye domænelov er mange danske ejere af domænenavne på vej til at miste deres anonymitet. DK-Hostmaster vil fremover kræve, at brugerne også optræder anonyme i CPR-registeret.

Tusindvis af danske domæneejere må fremover finde sig i at få både deres navn, adresse og telefonnummer vist offentligt på nettet, selv om de har bedt om at være anonyme hos DK-Hostmaster.

En ny domænelov trådte i kraft fra årsskiftet, og den betyder, at domæneejere kun kan bede om anonymitet, hvis anden lovgivning kræver det.

DK-Hostmaster står for administrationen af domænenavne i Danmark.

Organisationen har valgt at fortolke loven således, at der fremover kræves anonymitet i det Centrale Personregister (CPR), hvis folk også vil være anonyme ved opslag på DK-Hostmasters hjemmeside.

- Lige nu har vi mange stående, der er anonyme, bare fordi de har bedt om det, men den går ikke fremover, fortæller Per Kølle, administrerende direktør for DK-Hostmaster.

Virksomheder afsløres

Han anslår, at omkring 60.000 domæner er dækket af anonymitet. Omkring halvdelen af dem ejes af virksomheder, som alle vil miste deres anonymitet fremover.

De resterende 30.000 personer skal DK-Hostmaster nu i gang med at kontakte, så de får mulighed for at søge anonymitet i CPR-registret, før deres personoplysninger vises på nettet.

- Man skal ikke kunne skjule sig. Hvis man vil have et domænenavn, skal man også være parat til at vise omverdenen, hvem man er, siger Per Kølle om den nye lovgivnings motiver.

Whois bliver anonym

Ifølge lovgivningen vil det fortsat være muligt at få udleveret navne og adresse på selv anonyme domæneejere ved at klage til Klagenævnet for Domænenavne.

De nye danske regler kommer, mens den internationale domæne-administrator ICANN netop har stemt for at gå den modsatte vej.

Et flertal af udvalget ansvarlig for Whois-databasen har bestemt, at det fremover blot skal være en teknisk ansvarlig - for eksempel en hosting-udbyder - der står i registreret.

Flere advokater og organisationer frygter, at det vil blive meget sværere at komme svindel til livs, hvis forslaget gennemføres.

Relevante link

Lov om internetdomæner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere