Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Ny ERP-gigant i Danmark med ukendt navn

En fusion mellem Lawson Software og Intentia skaber verdens fjerdestørste leverandør af forretningsapplikationer. Lawson har et godt udgangspunkt for at blive en betydende aktør på den danske marked, vurderer IDC.

Adskillige måneder efter tidsplanen og knapt et år efter annonceringen er fusionen mellem det amerikanske ERP-hus Lawson Software og svenske Intentia nu en realitet.

Dermed forsvinder Intentia-navnet fra markedet til fordel for Lawson Software, der ikke tidligere har været i Danmark.

Det nye Lawson Software vil på det danske marked videreføre Intentias ERP-løsning Movex, som ifølge administrerende direktør for både det gamle Intentia og det nye Lawson Software i Danmark, Tommy V. Larsen, bruges af 160 danske produktions- og distributionsvirksomheder.

Udvidet produktportefølje

Desuden vil produktporteføljen i Danmark blive udvidet af Lawsons produkter til business intelligence og human ressource management.

Dermed skulle det fusionerede softwarehus helst løfte sig selv ud af den noget beskedne vurdering, som nordiske virksomheder hidtil har givet Intentias samlede tilbud.

I analysehuset IDCs seneste årlige analyse af ERP-markedet i Norden, når virksomhedernes samlede vurdering af Intentia end ikke op på et total ud af fem mulige, mens Microsoft scorer 4,5 og SAP samt Oracle begge omkring tre.

God timing

Ifølge administrerende direktør Per Andersen fra IDC Nordic kunne timingen ikke være meget bedre. For ERP-markedet er i øjeblikket præget af stor bevægelse, hvor især mellemstore virksomheder investerer i opgraderinger og helt nye ERP-løsninger.

- Omvendt er det selvfølgelig op ad bakke, at skulle introducere et nyt navn. Det kan især være et problem for de partnere, der sælger Lawson Softwares produkter, siger Per Andersen.

Han peger til gengæld på, at Lawson er et veletableret navn på det amerikanske marked, hvor kunderne kan finde referencer.

Så Per Andersen ser gode muligheder for, at fusionen mellem Lawson og Intentia kan skabe en ny betydende aktør på det danske marked for forretingsapplikationer.

Et marked der er præget af SAP, Microsoft og Oracle. Mens svenske Intentia har haft udsigt til at lide en langsom død, fordi det har knebet med indtjeningen.

Godt år i Danmark

Men det seneste år har været godt for Intentia i Danmark. IDC skønner at væksten på enkelte områder har været helt oppe på 40 procent, og direktør Tommy V. Larsen venter gode resultater efter fusionen.

- Der sker ingen ændringer af organisationen i Danmark. Den største umiddelbare ændring på den front er regnskabsåret, som skifter fra start ved årsskiftet til 1.juni. I 2007 ventes en vækst på ti procent, siger han.

- Det afgørende er, at markedet nu betragter os som en rigtig konkurrent med en fuld produktsuite på midtmarkedet, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere