Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Columbus frygter ikke Microsoft-æg

Avanade kommer ikke til at koste kunder, når firmaet i morgen bliver officielt lanceret på det danske ERP- og CRM-marked. Det siger Jan Olesen, som er regional direktør hos Columbus IT.

Når Avanade i morgen officielt åbner i Danmark, kommer det nye firma blandt andre til at konkurrere med Columbus IT Partner om kunderne på det danske ERP- og CRM-marked.

Men Columbus frygter ikke konkurrencen fra det Mircosoft og Accenture-ejede joint venture firma. Det siger Jan Olesen, som er regional direktør hos Columbus.

- Mit indtryk er, at Avanades hovedforretning ligger på klassiske Microsoft-projekter og -produkter, hvor vi jo mest laver Navision Axapta, siger han.

Alligevel har de to firmaer været i direkte konkurrence et par gange i blandt andet Frankrig og Fjernøsten, hvor Columbus og Avanade har konkurreret på lige vilkår om Navision Axapta-kunderne.

Jævnbyrdig konkurrent

- Her har Avanade hverken været sværere eller lettere at slå end de andre konkurrenter, siger Jan Olesen.

Han mener ikke, at Avanade har nogen nævneværdig fordel i Danmark af at være delvist eget af Microsoft.

Det betyder mere for et firma at have et stort navn bag ved, når man lancerer sig i udlandet, mener han.

Microsoft-effekt moderat

- I Danmark er Microsoft-effekten nemlig ret moderat, siger Jan Olesen.

De to firmaer har i Frankrig været konkurrenter i nogle år.

I den forbindelse oplevede Columbus ifølge Jan Olesen i begyndelsen nogle eksempler på, at Microsoft var nødt til at sætte Avanade på plads.

- I starten var Avanade lidt for ivrig til at forklare sine kunder, at selskabet var Microsoft-ejet, siger Jan Olesen.

Det slog man ned på fra Microsofts side. Og det har der så ikke været problemer med siden, fortæller Jan Olesen.

Columbus frygter ikke at Avanade kommer til at koste kunder i Danmark.

Columbus laver nemlig ikke noget af betydning på Classic Microsoft i Danmark, og kun i mindre omfang ting på Microsoft CRM.

- Men man kan jo aldrig udelukke at det kommer til at koste en enkelt kunde til et amerikansk datterselskab, som får en instruks om at skifte leverandør fra sit moderselskab, siger Jan Olesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere