DK-CERT: Poker med blind makker

En trojansk hest i et pokerprogram viser, at det stadig er nødvendigt at være varsom med programfiler, skriver Preben Andersen fra DK-CERT i denne måneds klumme.

Ikke nok med, at man taber i poker: Nu bliver ens computer også overtaget af hackere.

Sådan er situationen for de pokerspillere, der har været så uheldige at hente programmet Rbcalc.exe fra webstedet Check Raised.

Programmet var tænkt som et lille hjælpeværktøj, der kan beregne, hvor meget en online spillested har taget i kommission af de pokerspil, man har deltaget i.

Webstedet Check Raised, der beskæftiger sig med poker, fik programmet udviklet i december af en programmør.

Da programmet var færdigt, blev det tilbudt som en gratis download til webstedets brugere.

Trojansk hest

Men det viste sig, at programmøren gav Check Raised mere, end de betalte for:

Når en pokerspiller hentede og kørte programmet, installerede det en skjult bagdør. Programmet fungerede altså som en trojansk hest.

Bagdøren gjorde det muligt for bagmanden at overføre filer til pc'en og køre dem. Og mere interessant: Det overvågede en række online pokerspil. Her opsnappede det brugernavne og passwords og sendte dem til bagmanden.

Det åbner for nogle interessante perspektiver inden for svindel med kortspil: Nu kunne bagmanden logge sig på et online spil med flere identiteter.

Han kunne så lade de stjålne identiteter spille rigtig dårligt mod hinanden, så de tabte penge til hans egen identitet.

Programmet er næppe særlig udbredt.

Det er rart at se, at Check Raised har taget ved lære af erfaringen: Firmaet vil ikke længere distribuere programmer, der skal køre lokalt på brugerens pc.

Endvidere vil de fremover foretage al systemudvikling internt.

Historien understreger, at det er en god ide at være forsigtig med at hente og køre software, man finder på nettet.

DK-CERT (www.cert.dk) er det danske Computer Emergency Response Team. I samarbejde med tilsvarende CERT'er over hele verden indsamler DK-CERT information om internetsikkerhed. DK-CERT udsender advarsler og tager imod anmeldelser af sikkerhedsrelaterede hændelser på internettet.

Preben Andersen opdaterer den sidste fredag i hver måned Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for it-sikkerhed.

Relevante link

Check Raiseds beskrivelse af problemet

F-Secures omtale af den trojanske hest




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere