Milliarder at tjene på national distribution

Den danske e-handel ville vokse med mellem fem og seks milliarder kroner, hvis danskerne var lige så ivrige netshoppere som svenskere og nordmænd.

Det er nødvendigt at udvikle et nyt nationalt distributionssystem for detailhandlen, hvis Danmark skal have fuldt udbytte af e-handelen, som både åbner for større udvalg, lavere priser og mindre stress.

Det siger Morten Kamper, direktør for Foreningen for dansk internethandel.

Tre procent

Nye tal viser, at kun tre procent af alle danske indkøb sker på nettet efter mere end 10 år med internetbutikker.

– Selve leveringen af produkterne er en alvorlig barriere for e-handel. Hvis vi skal udnytte vores position som førende it-nation, har vi brug for ét fælles nationalt distributionssystem for e-handel. Det vil give e-butikkerne bedre råd til at bruge ressourcerne på selve kundeoplevelsen online, siger Morten Kamper.

Han mener ikke, at Danmark er stor nok til, at hver købmand skal opbygge et konkurrerende distributionsnet.

Andelstanken skal genopfindes

- Vi må genopfinde andelstanken, hvor landmændene i sin tid gik sammen for at få råd til at bygge mejerierne, siger Morten Kamper.

Han mener, at både den geografiske og erhvervsmæssige udvikling taler for igen at fokusere på e-handlen i Danmark.

Landets voksende seniorbefolkning er efter Morten Kampers opfattelse en oplagt målgruppe for næste generation af e-handel. Ligesom detailhandlen
med en effektiv udnyttelse af e-handelsteknologien kunne skabe udvikling og vækst på samme måde som finanssektoren har gjort det..

I dag bliver Danmark gang på gang kåret som et land, der er førende i anvendelse af informationsteknologi.

Udnytter ikke mulighederne

Men dansk detailhandel udnytter langt fra de teknologiske muligheder, der kan udvikle kundernes indkøbsoplevelse og dermed detailhandlens fremtid.

Den danske e-handel kunne ifølge skøn fra Konkurrencestyrelsen vokse med mellem fem og seks milliarder kroner, hvis danskerne var lige så ivrige netshoppere som svenskere og nordmænd.

Men det kræver ifølge Mads Thimmer fra InnovationLab, at detailhandlen begynder at forædle indkøbsoplevelsen via nettet ved hjælp af ny teknologi som chat eller virtuelle prøverum, hvor man som kunde efter en 3D-scanning kan prøve tøj derhjemme på en virtuel model af sig selv.

Heller ikke i de fysiske butikker har dansk detailhandel gjort meget for at ændre kundernes indkøbsoplevelse. I resten af Europa og USA er nye selvbetjeningsteknologier på vej ud på markedet.

Læs stort tema om danskernes e-handel i fredagens trykte udgave af Computerworld fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere