Scan Jour gør klar til ekspansion

Det danske dokumenthåndteringsfirma Scan Jour har udvidet bestyrelsen med nogle af branchens helt tunge drenge, hvilket blandt andet skal hjælpe firmaet ud over landets grænser.

En nordisk chef for SAP, en tidligere koncerndirektør i Deloitte og en direktør i det danske børsnoterede it-selskab SimCorp.

Det er de kræfter, som det danske dokumenthåndterings-selskab Scan Jour har suppleret bestyrelsen med for blandt andet at gennemføre en kommende internationalisering af selskabet.

Stærke profiler

Mere konkret drejer det sig om nordisk chef for den tyske softwarevirksomhed SAP, Henrik Rasmussen, tidligere koncerndirektør i Deloitte og ordførende partner i Arthur Andersen, Jesper Jarlbæk, samt direktør i Simcorp, Peter Theill, der alle er blevet indvalgt i Scan Jours bestyrelse.

– Der er tale om meget stærke profiler, der komplementerer hinanden og som tilsammen understøtter den vækststrategi, der ligger for selskabets fremtid, siger formand for bestyrelsen, Tommy Valther Hansen, investeringsdirektør i CapMan.

Ind på kommunemarkedet

CapMan gik ind med 29 millioner kroner allerede sidste år.

Selskabet har siden arbejdet på en vækststrategi for Scan Jour, der blandt andet er valgt som en af leverandørerne af sagsstyringssystemer til det offentlige under den såkaldte FESD-aftale.

– Vi har lagt en vækststrategi for virksomheden, der både er national og international, hvor vi i første ombæring ridder på en vækst på det danske marked både inden for den statslige sektor og fulgt op af en strategisk beslutning om at gå mere fokuseret ind på kommunemarkedet, siger bestyrelsesformanden.

Næste år

Selv om beslutningen er truffet om at gå internationalt, så vil Tommy Valther Hansen dog ikke løfte sløret for hvordan internationaliseringen skal foregå.

– Væksten, som den er nu, ligger på hjemmemarkedet, og vi kommer ikke til at gå internationalt i år, for vi har simpelthen så travlt på det danske marked, at vi ikke ønsker at bide over mere, end vi kan magte på nuværende tidspunkt, siger han.

Tommy Valther Hansen henviser iøvrigt til, at CapMan som netop nordisk (finsk, red) equityfond er gearet til en vækst uden for landets grænser.

Øget vækst

Scan Jour har de seneste år kørt med beskedne overskud trods en omsætning på mellem 70 millioner og 100 millioner kroner.

Tommy Valther Hansen forklarer de magre år med betydelige investeringer i forbindelse med FESD.

– En stor del af forklaringen er, at man har valgt bevidst at investere tungt i produktudviklingen for at kvalificere sig til FESD, og det rammer bundlinien, men det er da vores agt ved vores ledelse at forbedre rentabiliteten over sigt, og det ser vi da allerede konturerne af i dag, siger han.

Han vil dog ikke præcisere, i hvilket omfang bundlinien er forbedret.

– Jeg kan sige, at vi vækster. Så meget er helt sikkert, siger Tommy Valther Hansen-

Scan Jour har omkring 130 medarbejdere og forventer at ansætte mellem 15 og 20 nye medarbejdere inden for de næste 12 måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere