IT-Branchen utilfreds med ny licensaftale

Forhandleres pligt til at indberette købere af tv-apparater til licenskontoret udvides til at omfatte computere og visse mobiltelefoner med det nye medieforlig. Organisationen IT-Branchen forudser administrations-bøvl.

Med den nye medielicens på blandt andet computere, iPods og visse mobiltelefoner udvides elektronikforhandlernes indberetningspligt om købere af tv og radioer til også at omfatte den nye type af licenspligtige apparater.

Det fremgår af det medieforlig, der mandag er indgået mellem regeringen og partierne i Folketinget minus Enhedslisten.

I organisationen IT-Branchen er chefkonsulent Mette Lundberg alt andet end tilfreds med, at forhandlerne nu får udvidet indberetningspligten.

Hun havde hellere set, at pligten helt forsvandt, og at man fandt en anden måde at opkæve licens på.

Administrativt bøvl

- Man fastholder forhandlernes indberetningspligt og udvider den til de nye typer af apparater. Det giver uforholdsmæssigt meget administrativt bøvl for forhandleren set i forhold til, at stort set alle køberne sandsynligvis i forvejen betaler licens, siger Mette Lundberg.

Hun har på vegne af organisationen IT-Branchen argumenteret for, at man i stedet indførte et system, hvor alle husstande var omfattet af den nye medielicens.

I stedet for at blive tilmeldt skulle husstanden så framelde sig, hvis den ikke havde apparater omfattet af licensen.

Fortsætter pres

- Man kunne eksempelvis på selvangivelsen give mulighed for, at folk kunne afmelde deres husstand, hvis de ikke havde apparater omfattet af licensen, siger Mette Lundberg.

Den model vil IT-Branchen trods dagens forlig fortsat arbejde for.

Alternativt burde licens opkæves via skatten, så forhandleren slap for besværet med at indberette købere af elektronik, mener Mette Lundberg.

- Public service-medier er et kulturelt projekt på samme måde som eksempelvis teatre og biblioteker, som vi i forvejen alle betaler til via en solidarisk beskatning, siger Mette Lundberg.

Relevante link

Medieaftale 2007-2010 (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere