It-konsulent kalder til kamp mod medielicens

Flere end 1000 personer har givet deres støtte til en underskriftindsamling på internettet mod den nye medielicens på blandt andet computere. Manden bag indsamlingen vil flytte til Sverige i protest.

En internet-protest mod den nye medielicens på computere og visse mobiltelefoner tog tirsdag fart, efter en aftale mellem Folketingets partier minus Enhedslisten gjorde den nye licens til en realitet.

Flere end 1.000 personer har nu skrevet under på protesten. Over halvdelen er kommet til det seneste døgn, fortæller it-konsulent Jesper Sommer, der er manden bag underskrift-indsamlingen på stopcomputerlicens.dk.

Også på andre sider på nettet samles der underskrifter ind. Jesper Sommer vil nu tage kontakt til folkene bag for at få koordineret indsatsen.

Intet fjernsyn

- Den nye licens er udtryk for, at den teknologiske udvikling har overhalet DR, men i stedet for at møde de nye udfordringer, har man overbevist politikerne om, at de skal kræve licens for alt mellem himmel og jord med en skærm, siger Jesper Sommer.

Jesper Sommer har selv valgt et liv uden fjernsyn, men hverken kan eller vil undvære en computer med internetforbindelse.

Til gengæld vil Jesper Sommer gerne være uden den nye licens på cirka 2.000 kroner om året for en computer med adgang til internettet. Faktisk overvejer han i øjeblikket at flytte til Sverige i protest mod den nye licens.

- Det er ikke fordi, jeg har noget imod hverken DR eller public service, men jeg har noget imod, at man laver en ordning, der er så bred, at stort set ingen alligevel kan slippe fri for den. Så må politikerne stå ved, at man indfører en skat på medieforbrug, og at man vil have alle til at betale, siger Jesper Sommer.

Kritisk tænketank

Også i den borgerlige tænketank Cepos tager man forbehold over for modellen bag medielicensen.

Det skyldes ifølge kommunikationschef Kasper Elbjørn, at modellen er i strid med intentionen i regeringens skattestop.

- Vi opfatter skattestoppet som en positiv ting og er meget opmærksom på, om regeringen overholder det. Medielicensen er efter vores opfattelse et brud på ånden i skattestoppet, siger Kasper Elbjørn.

Det skyldes ifølge Kasper Elbjørn, at regeringen forventer at opnå en merindtægt på medielicensen uden at andre skatter og udgifter nedsættes.

- Ånden i skattestoppet er, at man kun indfører brugerbetaling, hvis man ophæver andre skatter og afgifter. Her går man efter at skabe et merprovenu, siger Kasper Elbjørn.

Relevante link

Stopcomputerlicens.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere