Finsk postvæsen storsatser på dansk e-faktura

Det finske postvæsens datterkoncern Itella vil være Nordeuropas største på informationslogistik. Det danske datterselskab storsatser på at vinde markedsandele på elektronisk fakturering.

Det finske postvæsens Itella-koncern med selskaber i otte lande satser benhårdt på at blive Nordeuropas største på det koncernen selv betegner som informationslogistik - e-fakturering, printservice og kuvertering.

I Danmark forventer det danske datterselskab i 2006 at løfte alene den del af forretningen, der omfatter elektronisk fakturering, med 300 procent, oplyser administrerende direktør Kim Høgskilde.

- Alene kravet om e-fakturering i det offentlige gav os 30-40 nye kunder sidste år. Det har hjulpet os til at skabe et navn i markedet, hvor der generelt er stigende efterspørgsel på elektronisk fakturering, siger Kim Høgskilde.

Private går med

Han fortæller, at det offentliges beslutning, om at alle fakturaer fra private virksomheder til det offentlige skal sendes elektronisk, har fået også private virksomheder til at se fordele ved at fakturere hinanden elektronisk.

Trods målsætningen om en vækst i omsætningen på 300 procent på e-fakturering og en samlet vækst på 55 procent i Danmark i 2006 vil Itella-direktør Kim Høgskilde ikke love, at årets resultat bliver positivt.

Det blev det heller ikke i 2005, hvor Itella i Danmark kom ud med et underskud på to millioner ud af en omsætning på 24 millioner kroner.

Køber konkurrenter

- Itella har i øjeblikket en forholdsvis lille markedsandel i Danmark sammenlignet med de øvrige lande, hvor koncernen er aktiv. Men vi har en ejer, der er parat til at investere i, at vi kan løfte os fra det nuværende niveau, siger Kim Høgskilde.

Direktøren tilskriver sidste års underskud massive investeringer i organisationen og i ny teknologi for at ruste selskabet til den forventede vækst.

Blandt investeringen ligger købet af de dele af de to virksomheder Schultz’ og Bordings forretninger, der konkurrerede med Itella. De to køb blev gennemført i slutningen af 2005 og slår først igennem i dette års regnskab.

- Allerede nu kan vi se, at vores printvolumen i de første tre måneder af 2006 er mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år, og generelt følger vores omsætningsstigning målsætningen, siger Kim Høgskilde.

Han forventer, at Itella med i dag cirka 40 ansatte i Danmark runder 35 millioner kroner i omsætning i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere