Oracle-topchef roser dansk standard-beslutning

Software-giganten Oracles topchef for standardisering roser under et besøg i København den danske beslutning om at indføre åbne standarder i staten. Implementeringen af beslutningen bør imidlertid ske med en pragmatisk nærmere end principfast tilgang til virkeligheden.

Oracle-topchefen Donald Deutsch roser under et besøg i København den danske beslutning om at indføre åbne standarder i det offentlige.

- Danmark har truffet en i mine øjne både fremsynet og rigtig beslutning om at satse på åbne standarder, og det kan vi fra Oracle kun støtte, siger Donald Deutsch.

Han er vicedirektør for standardiserings-strategier og it-arkitektur hos software-giganten Oracle, som han repræsenterer i flere internationale organisationer for standardisering.

Det er også i den funktion, at han i disse dage besøger Danmark i kølvandet på Folketingets beslutning om at indføre åbne standarder i staten fra 2008 eller så tidligt, som det er teknisk muligt.

Pragmatisk tilgang

- Det er en vigtig beslutning, men som jeg har forstået det, har man endnu ikke lagt sig fast på, hvordan den præcist skal gennemføres, siger Donald Deutsch.

- Der venter et stort arbejde, og mit råd vil være, at man går til implementeringen med en pragmatisk tilgang til virkeligheden fremfor en principiel. Der er mange facetter af åbenhed, og det bliver man nødt til at have øje for, siger han.

Donald Deutsch råd til det offentlige er, at man nu lægger sig fast på at indføre reelt åbne standarder.

- En standard er kun reelt åben, hvis alle interessenter på lige fod har adgang til at deltage i arbejdet om udviklingen af den, siger han.

Ikke en enkelt ejer

- Man kan ikke definere en standard som åben, hvis den er ejet af et enkelt firma, eller hvis det kun er en gruppe af it-virksomheder, der har mulighed for at være med i arbejdet omkring den, siger Donald Deutsch.

Udtalelsen falder med slet skjult henvisning til softwaregiganten Microsoft, der med den kommende kontorpakke Office 2007 selv hævder at understøtte åbne standarder på dokument-området med det Microsoft-udviklede format Office Open XML.

Microsoft-formatet er fra flere sider blevet kritiseret for at være it-gigantens forsøg på kun halvvejs at komme kritikerne af Microsofts lukkethed i møde.

Open XML-formatet ses samtidig som et forsøg på at dæmme op for udbredelsen af eksempelvis dokumentformatet Open Dokument Format (ODF).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere