Unwire i medvind satser på udlandet

Danske Unwire har stor succes med at levere indholdsplatforme til europæiske medie- og televirksomheder. Norden er stort set hjemme. Nu er blikket rettet mod resten af Europa.

Manglende standarder for, hvordan indhold skal præsenteres på mobiltelefoner er blevet en lukrativ forretning for danske Unwire.

Virksomheden kan som nogle af de få i Europa stille en samlet platform til rådighed for europæiske medie- og televirksomheder, der vil supplere deres forretning med mobile løsninger.

Dækker Norden

Salget af Unwires platformsløsninger går så godt, at selskabet i år kan notere et resultat efter skat på 6,7 millioner kroner ud af et bruttoresultat på godt 19 millioner kroner.

Af konkurrencehensyn oplyser selskabet ikke omsætningen.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Ivan Sandqvist, er selskabet vokset så meget, at tiden er kommet til at bryde ud af de nordiske rammer og etablere sig i flere europæiske lande.

– Vi mener, at vi dækker Norden ret godt og er i gang med at ekspandere til nogle større europæiske lande, hvor vi har fået flere væsentlige aktører som kunder, siger han.

Han afviser at fortælle, hvilke lande det drejer sig om.

Klarer det over driften

Tavsheden om de konkrete planer skyldes ifølge direktøren ikke så meget hensynet til konkurrenterne som det forhold, at ekspansions-planerne endnu ikke er præsenteret internt i selskabet.

Af regnskabet fremgår det, at Unwire har etableret et dansk datterselskab med navnet Unwire Germany og yderligere et tysk datterselskab med navnet Unwire GmbH.

– De kunder, som vi har fået i de andre europæiske lande, viser, at vi har nogle produkter, der er unikke. Så det er mest et spørgsmål om, hvor hurtigt vi kan ekspandere og samtidig have en effektiv organisation, siger Ivan Sandqvist.

Han afviser, at selskabet får brug for ekstra kapital til sin ekspansion eksempelvis ved tilførsel af venturekapital eller en børsnotering.

– Unwire har været profitabel fra første år, så vi kan finansiere det over driften, hvis vi skulle bruge nogle penge på international etablering, siger Unwire-direktøren.

Globalt udsyn

Selskabet har blandt andet den internationalt kendte danske mobilekspert Juha Christensen i bestyrelsen.

Juha Christensen, der har spillet en en central rolle i Microsofts arbejde inden for en mobil platform, har på det seneste været ansvarlig for udvikling af en mobil multimedieplatform for Macromedia.

Ivan Sandqvist lægger da heller ikke skjul på værdien af Juha Christensen i selskabets bestyrelse.

– Juha Christensen har både en international erfaring og et globalt udsyn, og det er klart, at det har været medvirkende til, at vi går hurtigere ud i verden, end hvis han ikke havde været her. Og så har han et bredt netværk af personer, som vi kan trække på i forskellige lande, siger han.

Unwire havde ved årets udgang 25 ansatte, men udviklingen i selskabet går så hurtigt, at der allerede nu er omkring 45 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere